Thursday, November 3, 2016

Conference in Newcastle

Akak tak busy tapi akak xde mood nak menulis. Bolehhh?

So ni conference 1st akak pegi. Yuran FREE. Hotel and ticket train akak suh finance school officer book kan. So FREE la jugak. Makan minum bayar sendiri tapi nanti claim jugak dengan school.

So akak suka!. Tinggal bawak bontot je pegi sana. Bolehhh??

Dalam train otw to Newcastle dengan Sally. Sally ni from China. Dia kalau pi buat experiment kat sweeden balik mesti bagi sourvenier kat anak2 akak. Sebab dia kata akak selalu bg dia makan. Bolehhhh??


Ni masa baru sampai Newcastle. Jakun dua2. Hahaha

Depan train station. Akak jakun gila Train station dia besar gila uolss. Setakat Lincoln tu ayam2 je.

Ni bilik. Kan akak cakap. Akak mintak bilik accomodate 2 adults 2 children. Pastu aku sorang2 dalam ni. Kitorg stay Holiday Inn Express. Bilik ok la dekat dengan China Town.

Kau jangan memain, sehari berapa kali pegi China Town tu. Barang murah nak mampos. Sebab aku pegi dengan Sally. Sally jd translator akak. Akak sukaa!

kat pintu gerbang China Town

Pegi China town beli makanan rapu iaitu jajan pastu kekacang. Pastu beli chili oil Sally introduce. Dia kata sedap. Akak tgk ingeredients semua ok. So akak beli. Sebab semua vegetarian.

Balik beli ayam kat Chicken Cottage. Makan dengan nasik aku bawak dr rumah.
Btw. Akak kan emak2. So aku bawak lauk and nasik dari rumah. Makan dengan Sally kat hotel.
Sally suka akak masak. Padahal aku bawak sardin goreng je.
Dia tanya mcm mana nak masak. Akak pun ajar. Next weeknya dia bgtau akak dia dah try masak. Sedap dia kata. Hahahaha

Esoknya conference day. Breakfast pukul 7 pagi.

Ni jelah kau boleh makan. Lain lah kau boleh makan sosej segala kennnn.

Pegi conference naik teksi sbb boleh claim pun dengan uni.


Akak org first present. Tapi x nervous. Biasa je. Sbb bilik tu kecik. Lgpun dah biasa mengajar kat UPM dulu. So rasa biasa je lah. Cuma aku tak pernah guna remote slides tu kenn. Tu yg menggagau sikit.

video




Balik lalu Newcastle university. Akak suka uni diorg. Cantik sangat!!

Lepas tu jalan2 kat town. Lepas tu singgah China town lagi. Matilahhhhh

Lepas tu kat town pun sesat. Pitammmmm

Malam tu melantak buffet.



Akak hanya melantak seafood sahajork. Best gila banyak selection. Lepas tu balik skype Mohd Rafi.

Esok sambung part 2. Kalau aku ada mood. Boleh tak mcm tu?

2 comments:

arnie said...

hahaha.. bestnye kak.. fully sponsored gitu!
mana part 2 nye.. kikiki

monstorious wife said...

hahaha..kalau pakai duit sendiri jgn harap nak pegi.

iklan