Sunday, June 14, 2015

Update

Hii... akak masih di sini.
Akak bukan apa kat kampung tu line internet mcm lahanat.

So sesapa nk order kueh raya ni no akak. 0182807586

BA nyahhh : Mak whatsapp kau x dpt. Sbb dh tukar no kah??

Tuesday, May 5, 2015

Dilema penjual juih.

Sapa nak order cookies?

Tahun ni akak buat choc chip dengan tart je. Awas! Tart pon tart cetak sbb tukang tekan tart gulung iaitu Laki akak duduk seri kembangan while akak duduk johor.

Harga akak tak decide lg. Akak confuse ni disebabkan gst semua harga naik. Of course la kueh akak xde gst uolss. Akak kena survey harga choc chip, butter, almond dan balang dulu.

Kalau x berapa affected akak kekalkan harga rm25 sebalang. Masuk tahun ni dah 4 tahun harga sama uollss.

Order2 tersebut untuk sebelum puasa insyaAllah sebab akak akan stay KL beberapa hari untuk urusan visa. Alang2 akak deliver kueh2 tersebut.

Macam biasa whatsapp.. Eh korg dh ada kan no akak?

Thursday, April 23, 2015

Cuai!!!!

Kisahnya kecuaiaan akak akan melibatkan visa sebab tak tengok betul2.

Adoiiiiiii

ni kalau akak x dpt pegi balik UK akak pasrah dalam redha je lah.

p/s cari kerja lain plisssss

Wednesday, April 15, 2015

Waiting is stressful!!!

Sapa suka menunggu kan?

Tapi masalahnya kau tunggu 5 bulan apa kejadahnya?

Agak2 kalau aku enroll uni baru dah siap 1 paper.

Bloodyhell!

Tuesday, March 31, 2015

4 month old baby

Yeah Farha dah 4 bulan, actually lg 3 hari nak masok 5 bulan dah.

Skrg tido siang ke malam dah x pakai buai. Buai dah boleh pack simpan dalam store. Masa nak masuk 4 bulan dia dah pandai meniarap, lepas tu tepok2 bontot dia, eh! tido pulak.

So sejak kejadian tersebut dia dah tak berbuai lah uolsss

Tapi sejak dia 4 bulan dia suka makan jari. Lepas tu muntah. Masa dia umur 2 bulan akak ada try puting/pacifier tapi dia x nak. Akak tengok dia dok isap2 jari dia, akak try sumbat puting avent. Dia isap lalu tertido.

Wah double kali senang kerja akak!

Kalau jalan2 senang juga. Letak dalam carrier, tepok2 bontot sambil jalan. Lalu tertido.

alhamdulillah dah besar sikit senang nk jaga dia dah.

Kalau bawak pegi rumah orang nnt org cakap... 'Baiknya anak kauuu... diam jeee..'

Ha ah, tu time dia diam. Time dia meraung2 ko x tau.





Sekarang dia dah pandai pusing2. Aritu akak tinggal kejap dah terjuntai kaki kat ujung katil. Beristifar kejap lalu angkat letak kat bawah.

So far alhamdulillah still breastfeed. In fact direct BF jah. Yelah dok rumah nak buat apa bg botol. Dan duduk rumah jugak nak buat apa akak bg susu formula. Susu pon mahal okeh.

Belom makan lagi walaupon org sibuk2 kata 'Eh, anak ko ni mcm nak makan je'

No no no!

May be bila dia 5 bulan 2 minggu akak try bg makan.

Ingat lagi masa dalam pantang akak dok stress Farha ni asyik nangis dan x mau tido, mak aku suh bg nestum. Jangan harap okeh. Farhat x kena bg suggestion nestum sbb dia masa bayi keje tido je. Alhamdulillah survive sampai dh nk 5 bulan pong.

Akak confuse, masa Farha lahir, putih gila okeh. Lepas sebulan tetiba menjadi hitam. Caner tu??

Ok. Sekian update time free anak tido.



iklan