Tuesday, February 7, 2017

hey pemalas

Hai uolsss...

Lagi seminggu nak balik mesia. Akak pun dh lemau. Dah malas buat kerja
xde mood.

Howww...pitammm kalau sv tau.

So tu je akak nak bgtau.

Hahahahahaha

Wednesday, January 25, 2017

I'm coming homeee

Sapa yg follow ig/fb akak confirm dh tau. Akak nak balik cuti bulan 2 ni.

Mula2 akak stress sbb pening tak hilang2. Lepas tu akak bukak skyscanner. Sejenis stress apa ni bukak skyscanner? Stress nak perabih duit.
Hahaha
sekali je Turkish Airline buat offer. Murah gila kot.

Pastu bgtau Mohd Rafi. So discuss2 sbb budget nan hado so Mohd Rafi balik dengan Farha sahajork.
Eh, kau jangan eh nak tinggal Farha kaklong kawasan tu. Dia mana boleh pisah dengan ayah dia. Tido pun atas bahu ayah dia. Koserrrrrr.

So plan asal Mohd Rafi balik dengan Farha sahajork. Then, check lagi tiket mcm murah gila kot. Sebab skyscanner kan ada ticket alert tu, just letak je email nnanti dia bgtau tiket turun ke naik harga.

So akak pun mcm rindu sgt dh kat family kat Malaysia. Last2 kitorg decide balik semua lah. Harga tiket GBP269 return. Untuk 4 orang GBP1074 return. Kitorg amek tiket London-Instanbul-Changi.
Kenapa Changi? sbb dekat dengan JB la, lagi dekat. Akak pernah turun KLIA pastu kena tunggu pulak flight ke Senai. Koserrr lah uolllsss. Leceh.

Tu je akak nak citer, Doakan perjalanan akak dipermudahkan ye uols.
Aminnnn.

Tuesday, January 24, 2017

Blood test yang kantoi.

Hi uolsss...
Naik tahun baru akak x berapa ok.
3kali buat blood test platelet tetap lebih 400. Mula2 403, 2nd time 424, 3rd time 464.
Hemoglobin and Hemocrit normal. Red blood count turun.

Then GP buat another blood test, Ferritin level. Semua normal. So doc kata ok je lah. Platelet tu maybe sbb akak thalassemia and stress+anxiety.

Alhamdulillah takde pape.

Lagi 3 to 6 months repeat blood test.

Bye.

Monday, January 9, 2017

Update tahun baru

Hi uolsss...

Pening akak dah ok dah. Ada la saki baki pening tapi ok je.
Masa krismas sakan berjalan. Gila masa tu sejuk sampai suhu -3.
Balik tu akak and farha demam terus. Akak demam tonsil. Akak baru cakap kat kawan akak masa pegi Liverpool tu. Dah lama tak kena demam tonsil. Ada la kena tapi lite2 je, Just minum air banyak. Makan lozenge pastu ok dah. Kali ni memang teruk. So serah diri ke NHS dia bagi antibiotik macam biasa.
Farha pulak batuk. Then akak tengok hari sabtu tu dia nafas susah gila. Manakala inhaler dia dah habis. Dada dia lekuk bila dia bernafas. and panas every 4 hours. So apa lagi pagi ahad terus ke NHS walk in. Dalam tu staff nurse tu geleng kepala.
Dia tanya sejak bila mcm ni. Akak cakap, akak sedar tadi malam.
Dia kata, next time kalau jadi lagi mcm ni. Go straight to the hospital!
Ni kes emergency!
So dia bagi neb. Check oxygen level after 20 minutes.
Pastu dia prescribe steroid, inhaler, and antibiotik.

Farha pulak demam tak kebah. Termometer pulak cap ayam. sbb yg infra red tu rosak. So pakai yg kena tunggu berapa menet tu ha baru dpt bacaan. Yg Farha x reti duduk diam. Tengok2 reading 33c. Apa kejadahnya.
Last2 aku order infra red termometer kat Amazon. Tapi Farha dah baik baru sampai. Bolehhhh??

Dah tu. Batuk si Farha jangkit pulak kat emak and Farhat. Tapi dah nak baik dah skrg. Makan ubat batuk cap ibu dan anak. Kalau makan ubat batuk UK mau 2 minggu baru baik.

Tapi rupanya mmg tgh viral batuk skrg akak tgk kat news. GP just nasihatkan minum air banyak je. Dia kata nothing we can do about it. Ploughing cough depa panggil. So bertabah je la. GP kata kalau ada difficulty in breathing baru dtg klinik. Kalau tak kau minum je air banyak2. Sekiannnnnnn

Tuesday, December 20, 2016

pening...

Ha uols..akak dah brp minggu dok pening tak baik2 lagi.

Pegi Gp, dia kata panic attack. So akak makan ubat calm dia bagi tu kekdahnya mmg slow kan jantung tapi pening tak hilang pun.

So bukan lah panic attack konsepnya

So akak booked another GP. Gp muda nama dia Dr Emma. So akak citer kat dia semua. So dia buat a couple of test. Check telinga semua.

Then dia kata most probably akak kena vertigo from ear infection.

Dia kata penyakit ni mmg lama nak baik. 3 4 mggu baru baik.
Tapi dia akan baik sendiri
kau kena tabah hadapi diri kau yang pening2 tu.
Dia bagi ubat letak kat gum to reduce dizziness and nosyness.

Tapi akak x makan sgt ubat tu sebab akak boleh handle lagi.
And skrg pun dah ok sikit alhamdulillah.

Minggu lepas mmg worse. Siap rasa nak black out. Akak siap bg pin number bank kat Mohd Rafi just incase apa2 jadi kat akak. Laki akak pun dah risau2. haha
Alhamdulillah lepas tido ok.

Actually sebenarnya penyakit ni x boleh gerak banyak2. esp berjalan and diri lama. Memang kau pening. So banyakkan duduk or baring je.

Alhamdulillah getting better now. Hopefully akan baik  before 24th ni. Sebab akak nak pi jalan2 christmas ni!

Bye. Happy holiday semua.

iklan