Thursday, December 8, 2016

Blood test result

Hi uolss

Akak baru balik dr NHS.

Kekdahnya collect blood test result arini.

Pegi sana sekali je receptionist tak boleh login dalam system diorg. So kena tggu diorg sorting out the system kenapa ntah.

Lepas 30 menet baru boleh.

So dia cakap Blood Test hakak ialah normal.

Akak mintak dia print tapi kena tggu doctor bagi permission dulu.

So early next week lo baru boleh collect.

Begitulah ceritanya.

Tapi akak still feeling dizzy especially when walking. But not too much now.

Semalam meeting dengan sv. Dia kata you are not too far from finishing.

Sekali dia tanya progress Thesis teros..'krikkk..krikkk'

Lepas tu dia tunjuk hempon LG baru dia beli kat Amazon. Sim free.
Lepas tu promot kat hakak guna line tepon Giff Gaff sbb kalau dia refer dia dpt apebenda ntah free.

Lepas tu nak bg aku simkad Lebara.
Pastu dok bukak kotak henpon baru dia depan akak. Unboxing konsepnya.
Pitammmm....dok lama2 meeting citer pasal henpon.

Matilah nakkkkkk


Wednesday, December 7, 2016

Ilot yg psycho.

Uolss... bahu akak ni sakit dh 2 bulan. Tapi ala2 very mild. From scale 1-10, score 1 jah akak bagi. Mmg x berapa sakit pun. Sakit especially bila carry heavy things.

Pastu aritu akak dok terbaca kisah seorang perempuan ni lepas beranak tetiba sakit2 lutut. Rupanya breast cancer stage 4 dah. Dah merebak ke tulang katanya.

Akak pun whatttttttt???? Teros esok pagi akak book appointment dengan GP + aku pon pening2 dah 2 minggu. Bila check blood pressure guna machine kat rumah ok je normal.
 Actually aku lupa nak bgtau GP yg telinga aku dah 2mggu jugak sakit sbb ala2 mcm jerawat dlm telinga. Hmmmmm

So esoknya akak jumpa GP. So bgtau GP tu yg akak ada baca pasal cancer tu. GP tu gelak je. Dia kata takdelah. Then dia suruh akak stop carry heavy things.
Untuk dizzyness tu dia suh buat appointment dengan nurse amek darah.

So book appointment esok kat nurse.

Amek darah x sampai 5 menet. Dalam 3 tube. Akak tanya kenapa amek 3 tube. Dia kata dia akan check kidney, tyroid, diebetes and white/red blood count.

Results boleh amek khamis ni. Ok.

Dia kata kalau normal reception just bgtau normal je. Kalau tak normal kena book appointment lagi jumpa GP.

Ha...keje book appointment je kerjanya.

Hopefully nothing serious lah uolss. Aminnnnn


Wednesday, November 30, 2016

Birthday Kaklong kawasan Lincoln yang ke 2.

Hi uollsss..

Sv akak xde arini. So akak rajin transfer gambar ke laptop.

Sebenarnya birthday Farha 4hb aritu. Tapi kitorg buat majlis on 5th Nov sbb hari Sabtu. Tahun lepas sambut kat rumah sahajork. Kek pun akak tak beli sbb ala..dia kan baru setahun. Dia bukan tau apa tu birthday. Keji tak mak mcm ni?

Disebabkan tahun ni kitorg celeburit besday Pahat, so kira sama rata, celeburit besday adik dia skali.

Malam birthday tu cakap dengan Farhat.

'Tomorrow we're going to have adik's birthday party.'

Pastu dia cakap, 'Ibuuu...can I join Adik's birthday party pleaseeeee'

'Yes, you can'

'Yeayyyyyyy!!'

Sah2 la kau duduk satu rumah dengan adik oiiii. Takkan kau x dijemput datang pulak kennn. Hahaha.

Hari kejadian akak masak simple je iaitu laksa johor. Pastu fikir2 nanti kalau ada orang x makan laksa cemana kann?
So tambah carbonara. Eh, lepas tu gigih pulak kelim karipap pusing.

Matilah kalau sv aku tau aku banyak sgt masa terluang masak banyak2.

Actually sabtu tu dia skype akak tya pasal kerja. Akak cakap akak tgh ada party birthday anak. Jujur konsepnya. Jangan tipu2 uols tak baikkkkk.

Kek mcm biasa beli kat tesco. Akak xde masa lah nak baking. Lagipun beli lagi murah kos. Yang ni Gbp5 sahajork. Lagipun orang x makan kek sangat.









X ramai sgt lah yang ado kat Lincoln. Banyak tu je la.

Laksa habis. Karipap habis. carbonara orang tak makan sangat.

Tu je. byeeeee.

Tuesday, November 22, 2016

Stress mak!

Kau tau tak mak stress bukan sebab buat PhD. Mak happy buat PhD. Ni bukan statement fefeeling okeh. Maksudnya kalau kau buat apa yang suka kau akan happy. Kalau ada meeting dengan Sv pun aku happy. Kalau sv bg kerja banyak pun mak happy walaupun mak selalu komplen kerja banyak. Haha.

Yang aku stress baca fb hari2. Bolehhhhh?

Citer perang sana sini.
Citer cerai berai.
Citer kanak2 kena dera. (sexual and physical -ni paling stress bila baca)
Citer upsr -ni pun nak stress walaupun xde kena mengena. Lepas tu berduyun2 lah article konon2 ulasan pasal upsr. Seperti -dulu saya gagal upsr, kini saya berjaya mendapat phd. What a bullshit!
Citer pasal ekonomi malaysia. -ni mak stress sbb nnt balik mak nak kerja apa kalau ekonomi teruk.
Citer viral mengarut - ni mcm2 jenis yang ntah hapa2 pegi share benda yang xde prove. Kadang2 jenis penunggang agama.

Apa pun akak malas dh nk bukak fb. Nanti aku stress. Bukan2 je.

Doakan.

Uolls... sebenarnya nak update pasal Birthday Farha. Tapi akak malas nak transfer gambar boleh kah begitu?

Tapi akak nak bgtau, marilah kita berdoa untuk Muslim di Myammar yang dibunuh beramai2 oleh sami buddha yang jahat tu.

Sebelum tu akak nak bgtau agama tak salah ye, Walau apa jua agama, dlm ajaran diorang tak pernah pun suruh bunuh orang agama lain. Islam pun sama. Yang jahat ni manusia bukan agama nya.

Akak sedih sangat tengok keadaan di Myammar tu. Tolong la suruh kerajaan amek depa masuk malaysia tak boleh ke uols?

Kan boleh bg diorg kerja buruh ke. Yg pompuan tu amek jd maid ke.

Kesian sangat diorang.

Kenapa kerajaan kita senyap je?


iklan