Sunday, January 31, 2016

update!

Hehehehehe..jangan maki akak ye dengan entry sebelum ni. Akak fefeling jew lepas tu malas nk tulis.

Well. Akak tgh update paper. So stress sebab bila sv aku edit sana sini template jd lari. lepas tu references semua hilang. huhuhuhu... T_T

Semalam dah tido lambat editing. Arini tgk musnah semua... Akak hanya mampu berhuhuhu. Anyway, syukur alhamdulillah dpt sv rajin tgk2kan kerja kau. Huhuhuhu (lagiii)

Akak nak bgtau sapa2 yg order brg dgn akak. AKak dh pos dah 3 mggu lepas. Biasanya amek masa sebulan lebih mcm tu. Nnt akak update ye.

Skrg dh xde sale brg best2. Tunggu summer nanti ye.

Bulan ni akak busy. Well pernah ke student phd x busy?? 1st year ala2 introduction, mmg banyakkk masa kau jalan2 pi bandar brighton. Lepas tu kat malaysia dekat setahun sbb settlekan transfer, Kalau dh kat mesia tu mmg masa kau sia2. So masok balik 1st year lincoln, consider 2nd year sbb dh buat 1st year kat Sussex. 2nd year memang mcm high speed train ala2 research akak. Lajuuuu je sv aku. Lagipun funding akak ada lagi baki 2 tahun lebih je masa masok lincoln. So sendiri kena push diri sendiri.

Jadi, kdg2 balik rumah mmg confirm si farha tu dah tido. Kalau kau fefeling nak buat kerja kat rumah memang rentikan laaaa. Kena tggu si kecik tu tido baru boleh buat kerja. Bila dia dah tido, emak pun malas nak bangun dari katil sebab sejuk. Kau adoooo? Tapi mggu ni kena gigih jugak bangun buat kerja sbb nak submit paper punya pasal. Patutnya arini due tp ada numerical problem kena run balik simulation.

Anyway, kalau single or married tp xde anak senang sikit nak buat phd. Tak payah fikir commitment. Masa kau rajin kau boleh buat time malas boleh relax sikit lepas tu boleh pulun sampai pagi. Time degree akak mcm tu. Skrg ni ada commitment especially bila ada toddler or baby. Jadual kau ikut jadual baby. Baru nak type satu ayat anak kau dah menjerit2 suruh amek.
Sbb tu akak lagi suka pegi opis buat kerja. Boleh focus and xde buat kerja2 tak berfaedah.
Sebab kat opis akak tu xde sibuk org nak berbual2. Semua sibuk buat kerja masing. Sv pun keluar masuk cari student.

So, sapa2 yg single tu, nak buat phd buat la skrg, Kang ada anak, banyak nak kena handle. And kena curi masa.

Bye.

Thursday, January 14, 2016

Student

Mula2 nk type. Pastu rasa mengantuk. Boleh tak akak sambung lenkali?

Sunday, January 3, 2016

Sakan cuti.

Selama 10 hari cuti. ni la baru sentuh laptop. Matilah nakkkkkk!!

Byeeeee

Friday, January 1, 2016

Christmas holiday.

Apakah aktivity akak semasa cuti christmas??

Akak jadi personal shopper okeh.

Seronok nyah jd personal shopper ala2 kau shopping untuk diri sendiri padahal kau tak beli.

Sebenarnya adik beradik hakak kirim barang. Tapi kotak shipping tu besar kekdahnya. So akak amek order orang lain jugak.

Paling menggila shopping kat mothercare. Lepas tu 40 kali lah aku pegi mothercare tu. Matilahhh. Lagi satu dok ulang alik boots beli set perfume. Total dekat 20 boxes aku belikan ORANG. Paling best disamping ittew akak dapat mengumpul boots point. Hahaha. Cukup untuk beli perfume seketol points Boots.

Lepas tu pi GAP pulak. Pitammmm. Tshirt Gbp3 sahajork. Murs2. Tapi belikan orang jugak.

Hasil shopping akak hanyalah beli baju pahat n farha. Untuk diri sendiri nan hado. Xde budget.

1st day boxing day sale and 2nd day.

Akak pi bandar jalan kaki sahajork sbb tu yg gigih tu.
Tapi sekarang akak dah insaf. Akak dh x amek order ya kecuali online. Sv aku dh upload segala paper kat dropbox. Masa utk insaf.

Akak x de amek untung sangat cuma amek cost shipping je sbb just nk penuhkan kotak jah.

Paling best yg dh tau nak beli apa. Diorg just bg gambar, akak cari and quote harga. Akak suka!!
Tak payah gi kedai snap2 lepas tu hantar banyak2 gbr. Dengan adik beradik akak, akak dh tau taste diorg so akak amek gbr mana yg diorg rasa nak je. Taste org lain hakak tak tau.

All in all, akak rasa fun jadi personal shopper. Tunggu boxing day sale ditahun depan puiler..

Bye. Happy new year!

Monday, December 21, 2015

Tak busy tapi malas.

Ampunnn uolss, x sangka ada lagi peminat blog hakak. Akak baru lepas hantar report. Nak christmas ni kann kenalah gigih sikit lepas tu kan nak cuti.

Sebenarnya boleh je buat hari jumaat sabtu tapi akak xde mood nak menulis report. Nampak tak?? nampak tak?? Adik2 nak buat phd jangan tiru mcm akak. Akak suka2 bagi cuti untuk diri sendiri. Kau adoooo???

Tapi kan sebenarnya selagi kau x siapkan kerja otak kau dok fikir je, 'aku ada kerja lagi tak siap'.. tapi kau ala2 ignore signal tu dan mengelim karipap. Hahahahaha

Tu project akak 2 hari lepas iaitu experiment karipap pusing.

Mula2 tak jadi. Esoknya akak gigih lagi menguli dan mengelim. Usaha tangga kejayaan atau nama hipsternya dongibab.

Gambar Farha jadi model background. Dia tengah makan karipap la tu.Kali ni jadi la jugakkkk walaupon x berapa flaky sangat. Menurut resepi google kebanyakannya guna vegetable shortening. Akak sepupu akak yg berniaga kueh pun suggest guna vege shortening. Tapi akak x koser nak keluar pi kedai sejuk2. Lagipon aku malas jalan kaki, bolehhhhh??

Mula2 nak bagi sv try. Tapi nanti sv kau cakap. Ni rupanya kerja kau hantar report lambat??
Haaaaaa. So kau lupakan jahhhhhh

Btw, nak christmas ni pening okeh nk bagi sv hadiah christmas. Google suggested bagi wine, eh harommmmmm. Lps tu bg chocolate, oh boringnyaaa. 3rd, home baked good, kekdahnya oven aku antik koserrr aku nak layan. Setelah seharian berjalan sekitar bandar lincoln. Penatt hokeh akak kehulu kehilir. Last2 akak beli travel mug flask jenama thermos. Within budget lagi. Reason behind the travel mug purchase is my sv drink coffee everyday and dia selalu komplen coffee dia gone cold and taste like crap. So hopefully dia guna lah hadiah murahan akak tu.

Ikhlas dari hati gittewwww.

Sebenarnya hakak nk upload gambar chrismas play pahat. Nak bgtau jugak Farha dah setahun bulan lepas. Haha. Juga birthday akak minggu lepas. Matilah semua dah lepas.

Masa birthday akak tu akak ada meeting dengan sv, balik singgah iceland beli kek chocolate Gbp2. Sumpah sedap kek tu. Pastu akak paksa Pahat nyanyi lagu Happy Birthday Ibuuuuuu. Lepas tu baru boleh makan kek.
Esoknya nak makan kek lagi paksa Pahat nyanyi lagi Happy Birthday Ibuuuuu. Matilahhh nakkkkk. Tunggu Farha dah pandai cakap nanti Farha pon aku paksa nyanyi lagu Happy Birthday Ibuuuu....

Hadiah? Dah kertu tak payah nak hadiah2 sangat!!

Merry Christmas!!


iklan