Wednesday, October 12, 2016

Soft hearted.

Malam ahad tu Farhat tido lambat. Akak suh dia tido tapi dia terkebil2 mata x nak tido. Pukul 10 baru tido.

Akibatnya pagi tu dia tak nak bangun pegi sekolah. Kejut berkali2 x nak bangun.

Sampai dah pukul 8.30am tak bangun emak pun mengamok la kennn.

Lepas tu nangis2 gosok gigi pegi toilet. Padahal emak x pukul pun okeh. Lagipun kat sini x boleh sembarangan pukul kanak2. kang dia citer kat cikgu dia mampos aku.

And then dia pegi breakfast kat bawah berkali2 dia cakap kat ayah dia sambil nangis2.

'Ayahhh...I'm sorry. I will not do it againnn'
'I'm sorry ayahhhh'

Touching pulak emak sebab marah2 dia tadi.

Farhat memang mcm tu. Dia soft hearted sikit. Touching lebih. Kalau org amek barang dia, esp pompuan samseng tu, dia terus tolak barang tu x nak main dah pastu merajuk masuk bilik. Yang pompuan samseng tu pulak selagi x dpt barang tu selagi tu dia kejar. Pitammmm lah.

Btw, akak bosan ni sv akak x masuk opis dah berapa hari. I need meeting okehhhhh.

Akak jugak nak bgtau, Farhat adalah anak akak ye. Sbb everytime dia sedih, atau nak mengadu dia akan datang kat akak. Yg Farha memang anak ayah. Kalau kau tengok dia menggedik dgn ayah dia nyampah emak. Tak boleh la org lain dekat2 dengan ayah dia. Apa2 pun I love you both.

Kadang2 kan tengok org ada baby comel2 rasa mcm nak pregnant balik je. Tapi kann tunggu lah PhD habis dulu. Akak kalau pregnant jd pemalas nak bergerak. Nanti kelaottt PhD aku.

2 comments:

arnie said...

Anak pertama mmg macam tu kot kak. Amie pun mcm tu. Kadang2 nangis diam2. merajuk pun iye. sebab asyik kene mengalah je dgn adik. kite pun selalu rasa hati die lembut. sedih pulak teringat kat die.

monstorious wife said...

Tula...kadang2 teringat mula la mak sedih sorang2. Hahahaha

iklan