Tuesday, October 18, 2016

Parents meeting

Akak boring nih tggu SV kata nak meeting. Plus akak mengantok.

Semalam ada parent/s meeting kat sekolah Pahat. Macam biasa diorg ada 4 kali setahun meeting dengan cikgu. So untuk autumn term ni adelah semalam.

Sebelom dtg akak dah standby nak dengar cikgu dia cakap dia x focus. Yela masa reception siap nak buat test kat sepital bagai. Ujung2 krik krik krik je cikgu dia. Hahaha.

Nama cikgu dia for year 1 Mrs Barrat. Akak org 1st sbb appointment pukul 3.40pm. Maksudnya balik sekolah terus pi meeting gitu.

Mrs Barrat cakap, 'I'm proud of Farhat, he's doing really well in school'. Sambil dia tunjuk workbook Farhat. Apa yang dia dah achieve for this term. Reading progress semua. Dia kata Farhat dah achieve apa yang dia patut achieve in term 1 year 1.
Akak tanya la jugak sbb masa reception cikgu dia cakap dia Tak focus. Mrs Barrat cakap dia ok je kat sekolah. Listen to what Mrs Barrat said. Sometimes he's being silly but that's ok because he's being boy.

So, overall mak happy la xde benda negative walaupun kalau nak ikutkan budak2 baya Farhat kat Malaysia belajar lagi advance, Mak still happy sebab at least dia happy pegi sekolah, ada effort nak belajar. Pandai ke tak lain cerita.

Balik akak cerita kat Mohd Rafi cikgu dia puji Farhat. Bapak dia happy teros pi tesco belikan kek. Bolehhhhh? Alaaa kek GBP1.20 je punnnn. Farhat pun happy makan.

Lepas tu ngaji kena marah dengan emak sebab main2. Lepas tu dia nangis2 cakap 'Sorry ibuuu...I'm too sloww'. Padahal mak xde cakap dia slow. Emak marah sbb dia ngaji duduk x betul. Pastu tangan tongkat dagu. Malas betul mak layan sikit2 nak nangis tau. Lepas nangis mintak hug. Overnyaaaa

Btw, esok akak pi Newcastle conference kat sana. Mula2 nak bawak family sbb dah book bilik yg boleh masok 2 adults 2 children. Tapi cuti Farhat belom diluluskan oleh headteacher. Akak x nak kena denda GBP60 okeh. So Farhat stay dgn Mohd Rafi. Mohd Rafi cuti kerja 2 hari.

Risau jugak akak sebab x pernah tinggalkan anak2 lagi...

No comments:

iklan