Tuesday, September 27, 2016

Takde mood lah.

Akak xde mood nk buat kerja arini sbb elaun belom masuk. Bolehhhh?

Hahaha... Kalau x masuk before 30hb memang matilah haku sebab nak bayar sewa rumah.
30hb ni akak renew contract rumah another year. So sebab akak student akak kena byr 6 months advance.
So akak tggu elaun masuk la nak cukupkan byr 6 months in advance. Gbp300 lagi x cukup nak bayar. Ni bukan betul okeh pernah diorang masukkan 2hb. Masa tu memang gila kwn akak siap mintak kat agent byr lambat sewa rumah dia.
Dah la bil air kat uk ni mahal okeh. Akak byr monthly Gbp50. Sebab kat Lincoln ni water provider ada satu je. Nak tak nak kena guna yang tu jugak. Letrik and gas akak guna prepaid. Tapi tak banyak sgt pun. Gas time summer dalam Gbp10. Letrik dalam Gbp15. Kalau winter gas naik sikit jadi Gbp25.

Nasib baik laki akak kerja. Memang gas and letrik dia top up. Pastu barang dapur memang dia beli guna duit dia. Kadang2 akak pau duit dia beli kopi, akak anggap duit kopi tu sebagai nafkah. Boleh gituu?. Dah tu nak banyak2 kau ingat gaji part time dia banyak sgt??.. Elaun akak guna untuk bayar bil air and sewa rumah and bayar hutang kat Malaysia.
Bak kata madam Kher aritu. Dari bank duit dtg kepada bank jugakla duit habis. Tak gituuuuu??

 Dalam erti kata lain, mara pliss jgn masukkan elaun lambat bulan ni. Akak serammm okeh nak byr rumah 6 bulan x cukup duit nih.


No comments:

iklan