Monday, September 5, 2016

Farhat lari dari rumah.

Uolss semalam kesnya ni.

Akak ckp kat Farhat, ' Farhat do you want to meet Rayyan?' Rayyan tu anak kwn akak kat sini. Sebaya Farhat.
So Farhat cakap, Yes!

Akak pun suh dia tukar baju and seluar. Sementara akak siapkan adik dia and tukar baju akak jugak. Dia dah siap2 dia turun bawah. Pastu dia cakap,

'Ibuu..I want to run faster!'

Akak jerit dari atas. 'No Farhat, You can walk slowly'

Pastu akak dengar bunyi pintu. Akak cakap, 'Farhat, jangan main pintu'.

Sebab dia suka main pintu tengah tu kedegang kedegang bunyi.

Akak pun sambung la siapkan adik dia sambil borak2 dengan Mohd Rafi.

Pastu turun bawah panggil2 Farhat tengok dah xde. Pastu kunci rumah kat tombol pintu!. Omg!! dia keluar rumah sendiri.

Terus akak jerit panggil Mohd Rafi. Laki akak terus lari keluar rumah cari. Pastu dia patah balik amek basikal sbb lagi senang nak cari.

Akak angkut Farha masuk stroler pegi carik Farhat jugak.

Sampai sungai jumpa Mohd Rafi. Akak nih dah mcm hapa okeh anak hilang!. Pastu Mohd Rafi cakap dia jumpa Farhat kat simpang sungai. Dalam 1km dari rumah akak. Memang otw ke rumah kawan akak tu. Mohd Rafi hantar dia pegi tempat kawan akak tu.

Nasib baik la jumpa dia. Risau akak. Padahal pintu rumah tu berkunci. Dia pegi amek kunci bukak sendiri. Sabo je lah mak kau.. Emak dah mcm nak gugur jantung anak hilang. Nasib baik dijumpai.

Lepass tu kitorg tak gantung dah kunci tempat biasa. Akak simpan dlm beg. Kang dia pandai2 amek kunci keluar rumah lagi. Bahaya!!

2 comments:

arnie said...

Pahat!!! kite baca pun berderau seram!
amie pun pernah hilang kak.. kat pasar malam lagi.
die lari laju sangat sambil kite pegang faheem.
kat giant pun pernah, sbb die g kat tmpat mainan.
huhuhu...

ada bibik ni, amie n fa

aisha said...

Kejadian lepas tu? Pahat tak kena lecture ke sbb lari dari rumah? Ishhh jauh tu 1km lari..

iklan