Monday, July 4, 2016

Pahat kena chicken pox.

Akak ingat chicken pox tak menular kat uk. Rupanya ado jugak haha.

Masa isnin tu Pahat pegi sekolah pastu balik terus tido. Akak kat opis dok msg la Mohd Rafi, Pahat mana? Dia cakap Pahat tido.. Aik?? pelik la uolss... Dia mana nak tido siang kalau tak kena paksa. Selalu mmg tak tido pun. Dia main la pape bila org tidokan adik dia.

Esoknya selasa pun mcm tu. Dia tido jugak lepas balik sekolah. Akak pun pelik. Akak cakap, 'Dia tak sihat tu agaknya..'
Laki akak cakap. 'Taklah, dia penat main kat sekolah..'
Nampak tak beza emak dengan bapak cemana?

Malam tu akak nampak ada red spot kat tangan dia. Tapi x berair. Aku selak belakang badan dia jumpa spot yang berair. Sebab badan dia panas kitorg bg paracetamol je.

Esok pagi call sekolah cakap kena chicken pox. And call NHS nk buat appointment dgn GP. GP full utk hari tu kecuali emergwncy. Diorg suh pegi NHS walk in. So pegi lahh, Pahat tak larat jalan sbb dia still demam. So dia duduk dalam stroller adik dia. Jumpa Dr Ian. Doctor tu dh 2 kali attend kitorg. Dia pernah pegi Malaysia.
Dia kata patient dia ada from 97 countries. So nak cukupkan 100 countries. Pastu dia cakap,
'It doesn't mater where you come from, you still get a chicken pox'. haha

Mcm biasa dia bagi calamine lotion je sapu kalau gatal. Tapi Pahat tak gatal pun, elok je aku tgk dia tak garu2.

Dr Ian pesan, tunggu blister chicken pox tu dry baru boleh pegi sekolah. So Pahat dah 8 hari tak pi sekolah.

Btw, balik NHS lalu town. Jumpa kawan Pahat, dia pon kena chicken pox jugak. Pastu dia nampak Pahat dlm stroller dia cakap.

'Are you a baby Farhatt?? You are not a baby..'
Pastu gelak2... Sabo je la budak tu.

Btw, Pahat dah dpt basikal. Nanti akak citer lain. Yg penting murah nak mati basikal tu...
Byee...Akak nak prepare untuk meeting esok pulak. 

No comments:

iklan