Thursday, July 28, 2016

Adhoc BBQ

Satu hari yang panas.
Dekat group whatsapp Lincoln.
'Arini panas takde orang nak buat BBQ ke?'

Kendian tetiba terus buat Adhoc BBQ time2 tu jugak.

Kebetulan akak baru habis meeting dgn sv (kena mention ni sbb nnt org igt aku duduk sini bersuka ria). Mohd Rafi and anak2 tunggu kat town. So kitorg pegi wilko saja2. Kebetulan diorg suggest buat bbq.
And kebetulan ada tempat bakar BBQ tengah sale. Memang kitorg tgh cari tapi semua mahal. Lebih Gbp20 seketul. And we found this in Wilko.

Harga dia Gbp10. Reduced. Memang tinggal seketul sahajork. Dengan gigih akak terus amek and urung kesana kemari. Dah la besar kotak dia. Tak sedar kau jalan kaki je kan?

Balik singgah tesco sbb akak plan nk masak mee goreng je. Akak suh budak2 tu beli lamb chop+ayam. Nanti akak perap kat rumah. Btw, bbq tu kat rumah akak sebab, rumah yang lain tak sesuai buat bbq. Eh tak kuasa nak buat kat taman nak heret tempat bbq tu. Dah la masing2 jalan kaki je xde kereta. X kuasa nak angkat benda2 tu.

Lagipun buat kat rumah senang. Anak nak tido ke apa.
Ayam n daging munzir pegi beli. Lepas tu share la bayar. Baru Gbp2 sorang. Tapi Shidi volunteer nak bayar. Alhamdulillah.

Akak balik terus masak mee goreng basah 4 pack.

Masak dalam periuk sebab kuali tak muat. Mee goreng habis diorang makan.

Mohd Rafi sibuk pasang bbq set tu.


 Pkl 6.30pm. Munzir datang. Akak terus perap daging and ayam. Lepas 30 minit terus bakar bolehhh?? Nasib baik perapan akak sedap..**matilah kannnn





Lamb tu 1.5kg and ayam 2kg. Lamb tak cukup. Bila nak pi beli lagi kedai tutup pulak. Haha.

Masing2 lepak sampai pukul 1pagi.
Bak kata akak. Bulan 9 masing2 dah nak balik. Lepas tu tinggal 3 je student phd n family masing2.

Yang penting masing2 datang cari pokemon kat rumah akak. Pitammmmssss.

2 comments:

arnie said...

wahh.. akak punye ni mahal kat jusco.. tak silap dlm rm100++.. huhuhu..

monstorious wife said...

Ada kwn akak beli lg murah esoknya. £5 je. Keji betul

iklan