Tuesday, June 7, 2016

1st ramadhan 2016

Semalam sv akak xde. And semalam akak balik awal dalam pukul 3 camtu. Cuaca panas gila. Xde la terik tp panas jew.

Pahat balik sekolah, Mohd Rafi bawak pi gunting rambut.


Akak suh Mohd Rafi biarkan panjang depan and potong tepi jeew.. Balik2 aku tgk rambut anak aku dah macam pekan. Rambut depan tu dia potong rata. Sabo je la mak tengok.

Masa tgh potong rambut si Pahat sibuk tanya2 pakcik tu. 'Why are cutting my hair?'.. Pakcik tu layankan je dia.

Btw, Pahat tak puasa pun. Akak cakap kat dia, Pahat puasa, no eating no drinking until maghrib.
Dia jawab, ok.
Balik sekolah mak tanya. 'Pahat makan tak kat sekolah?'
'Makan.'
Ha..sudah laa. Mak malas nak jumpa cikgu dia bgtau x payah bagi dia makan lunch. Nanti diorg ingat mcm menyiksa budak pulak x bg makan. So weekend jelah baru akak suh dia puasa. Tu pon may be suh puasa sampai pukul 7malam dulu.

Semalam akak masak kuey tiaw jah. Malas makan nasik. Tapi sebab tunggu waktu buka lama sgt aku jadi boring. Lalu jadilah karipap sardin and keropok lekor.

Lepas tu Sue, bg nasi kerabu. Akak bagi dia karipap and keropok. Main tukar2 juadah.

Nasi kerabu makan masa sahur. Gigih akak bangun pukul 1. Syaratnya kena tido pukul 10. Kalau tido lewat memang tak payah sahur.

ok la.. akak rasa tak larat nak menaip... bolehhhhhhh??? lagi 9 jam uolss nak buka.


1 comment:

arnie said...

lamanye puasa kat sane. huhuhu..
hehehe.. fahmi yg 8 tahun pun tak puasa kak..
kite sian kejutkan die awal2..
jadi bila die bangun, terus sahur la kononnye. hehehe..

iklan