Monday, June 6, 2016

Salam Ramadhan

Selamat berpuasa uolss... Akak disini puasa 18jam30menet. Subuh masuk lebih kurang pukul 2.30 pagi. Maghrib pukul 9.30 malam.
Tadi malam sahur pukul 12 malam bolehhh? esok kang tak tau la bangun ke tak sahur sbb subuh awal and buka lewat. Pukul 2 tu biasanya kenyang lagi uols. So akak dh sediakan air masak jah kat tepi. Bila terjaga terus minum. gituuuu.

Actually masa kat Brighton pun akak puasa 18jam juga. Lagi lah tengah pregnant 6 bulan. Boleh jah puasa penuh. Sbb cuaca sini walaupun summer tak panas terik pun. Ala sepoi2 bahasa. Tapi puasa kat malaysia walaupun pendek cuaca panas terik so mmg dahaga dan xde energy okeh.

Last year akak sementara tunggu nak transfer akak duduk dengan mak akak. Seronok uolss dpt puasa dengan Emak sebulan. Tahun ni mak akak sedih2 puasa sorang2. Tahun lepas ada si Farha dgn Farhat skali so dia gembira lah ramai2 kat rumah tu.

Ooo..akak nak citer pasal si Pahat okeh. Dia skrgggg.. Akak cakap, 'Farhat no jumping!'
Dia jawab, 'Why....ibu...why??'
'Farhat, shut up pleaseeee'
'Ibu, not good say shut up. Say please be quiet'
'ok, please be quiet farhat'
'Whyyyyyyyy????'

Semua dia question why. Tampar muka dia kangggggg.

No comments:

iklan