Monday, May 9, 2016

Dah masuk summer yeayyy!!

Uolsss, 2 minggu lepas sejuk gila siap snow tetiba mggu ni panas gila. Howww?
Last week hari rabu tetiba sunny. SV pun x masuk opis. So pukul 3 akak kemas2 beg, text Mohd Rafi ajak pi Taman.
Tp ampuunnnn akak igt park ni dekat dgn opis tp basah ketiak aku berjalan uolsssss. Jauh gila. Kalau aku tau naik bus sahajork. Dari rumah akak dekat je sebab ada short cut dari stadium.



Akak paksa Mohd Rafi amek gambar akak dgn pokok dibelakang ittew sebab chantek. 
 


 Pahat dok mengekor je budak pompuan ni kemana-mana. Lepas akak interview rupanya diorg kenal each other sbb 1 sekolah. Dua2 in reception class, Pahat Ash class, budak pompuan ni nama dia Elly from Cherry class. Diorg dok main ladybird pastu main slide pastu main apa lagi ntah. Bila akak panggil balik tak nak okeh. Nak stay main dengan Elly. Pastu akak cakap 'Jom pegi tesco'. Lajuuu kau ikut kannn??

Kekdahnya, Mohd Rafi beriya cakap kat akak ni jalan shor cut pi Tesco. Akak pun terpedaya, yg kau pun satu x check google maps. Sekali jauh nak mampos okeh. Pusing ntah mana2. Baik ikut jalan balik rumah. Sakit hati emak tau..




Pahat kepenatan. Nasib baik bawak air. Si kecik Farha tu jgn cerita. Dah mengaruk2 dalam stroller. Dia mana boleh duduk stroller lama2.

 Tetiba jumpa signboard kemalangan ni suh Pahat bergambar.

Jalan2 lagi tetiba jumpa sekolah Pahat. Pitammmmmmmm!!! Suh Pahat amek gambar. Nyampah betul emak bergambar mcm tu.

Jalan lagi 20 menet baru sampai Tesco. Pengsannnnnnn mak kau! Sampai tesco beli ice cream. Balik rumah dh tahap seret kaki. Pastu tidooo kepenatan. Rasakannnnn!!

1 comment:

mrs zach said...

hahaha..motif gambar kat kempen kurangkan kemalangan. bila ntah nak smbung blaja kat obersi juga ni? haizz..

iols dah update blog. hahahaa

iklan