Thursday, July 3, 2014

Pregnant dan puasa 19 jam. Perfume for sale!

 Nampak?? lepas annual review terus relax2 suka hati mak pak kauuu... Haha...

Dah 4 hari kan puasa?

So far akak ok je puasa 19 jam time summer ni. Xde apa sgt. Time management sgt2 penting.
Buka pukul 9.30pm. Lepas tu tunggu isya pukul 11.30pm. Lepas tu MESTI terus tido sbb bangun sahur kang pukul 1.45am. Kalau tak memang kehausan lah di hari tersebut.

Akak rasa ok jah puasa. Yang tak puasa ittew semua alasanmu exist okehhh.

Sebelum puasa akak masak sambal tempe ikan bilis nih. Pastu bagi kat afiq dengan kak mas, sbb kak mas yg bagi kat aku ikan bilis tu. So berbagi rejeki org kata.
Tapi diorg kannn 2 hari dh habes makan. Pastu suh aku jual pulak kat uni tu.

Akak punya pun dekat nak puasa tinggal sipi2 je dalam bekas tu. So buat lagi skali sambal ikan bilis kentang and kacang pulak.

Hari ke 2 puasa kami buka ramai2 kat rumah.

Semua tu akak masak kecuali siakap sweet sour yati bawak. Ada nangka masak lemak. Nangka dalam tin sahajork. Ikan mackarel asam pedas. Ayam goreng berempah. Donut and karipap.

Akak keboringan tunggu waktu berbuka lama sgt. Jd aku pi la buat donut. Karipap tu memang dah ada frozenkan.

Hasil dr buka beramai2. Akak kekenyangan mcm dugong. Lepas isya; tido lepas tu kaedahnya sahur pon ke laotttt.. Nasib baik aku jaga pukul 3 solat subuh. Kalau tak, kelaottt jugaa

Boring lagi akak buat german cookies lagi sekali. Cookies ni senang gila nak buat. Aritu time bbq dh buat. Ni buat lg skali. Yg aritu dok guna butter lesecure yg ni guna anchor. Yess.. butter lesecure tu lagi sedap. Rasa milky sgts.

resepi sila lah google. Bersepah dan senang gila nak buat. Akak gantikan potato flour dengan corn flour.

_____________________

Next!

Perfume sale dtg lagi!!

contohnya perfume dibawah,


Elizabeth Arden. Provocative Interlude.
100ml for RM100 sahajork. Original yeeee.... bukan gred dubai ke gred AAA ke

Siapa nak atau mencari perfume2 lain sila email akak ilotshikamaru@gmail.com
atau whatsapp.



No comments:

iklan