Wednesday, July 2, 2014

Annual review. The day!

Hah.. akhirnya sampai ke 4th draft aku buat correction annual review report. Padahal baru 1st year.  Dah mcm nak buat thesis.

Tapi last2 aku hantar je kat interviewer iaitu sorang 2nd supervisor, lagi sorang lecturer yg ala2 dalam bidang aku jugak la. Sebab esoknya terus nak interview session. So the day before interviewer patut dh dpt report aku untuk dibaca.

Itu pon sv aku dok check lagi report aku untuk dicorrect. Dia kata for the future.

Interviewer akak sorang chinese sorang british. Yg chinese tu just tya soalan2 biasa je. Macam plan. Graduate dari mana. Experience kerja. and educational background.
Yang briton tu mamposss yaa.. Tanya soalan technical. Dia jumpa pulak flaw kat report aku iaitu aku salah letak tahun,

Yang lain2 dia komen report akak too technically detailed. Sepatutnya ltk banyak lagi introduction sbb reader x berapa paham tetiba aku masuk banyak sgt technical. Apa tak nya sv aku siap suh masukkan preliminary result segala. Modelling. Sebenarnya x perlu. Diorg suh letak basic literature review banyak sikit je.

Takpe lah, kang tulis thesis akak masukkan basic pastu copy paste semua. Matila kannnnn...

At last. Diorg bagi lulus. Haha. Sbb dia kata akak dh tau apa akak nak buat dr report akak tuh. Interview makan masa 60 menet. Kau mampoooo dh macam nk viva pon ado. Tapi viva kena present. Ni x payah present.

Ada certain question tu akak x berapa igt nk jawab. Akak tanya 'can i look at my notes?'
Interviewer tu teros jawab. 'No...'

Matila kannn... So akak jawab apa yg akak igt and basic je. Nasib lah.

Yg penting, dh lepas lega lahhh

Nak kena uruskan transfer uni pulak. Peninggg lagi sekali.

3 comments:

DeLancrettLurpak said...

hihi, tahniah ye uols, selamat berpening kepala, semoga dipermudahkan kepeningan ittew...

aku upgrade to PhD dulu interview tak sampai setengah jam ..tapi mengigil sehari, wakaka!

arnie said...

kak, nape nk transfer uni? sv akak pindah ke?

wahh dasyatnye review dieorg. nasib kite takde. tp itulah, senang thesis akak.

monstorious wife said...

Dr Mimah : aku pon nervous jugak. Takut x lulus naik 2nd year. Tp alhamdulillah..haha

Arnie : Kat sini tiap2 tahun ada annual review utk phd student. X lulus annual review tak boleh naik tahun.

iklan