Friday, June 27, 2014

SV pindah uni. Serabut kepala otak aku!

Yess... SV akak nak pindah uni uollss.
Akak kena ikut pindah sekali, sebabnya dekat sussex ni mmg xde sv yg buat research yg sama. Kalau akak stay akak kena cr sv baru and buat research baru, and start all over again.

So I decided to follow my SV to new uni.

Tapiiiiii bukan semudah tu ya pindah. Step banyakkkkk:

1. Make sure contact sponsorship. Make sure diorang bagi. Dalam hal ni mara bagi, cuma diorg kata processs lambat gila, dalam 3 bulan.

2. Withdraw uni sekarang.

3. Apply uni baru as transfer student.

4. Reapply for visa.

Adalah diingatkan ya... reapply for visa gunakan duitttttt. Tambah akak nak beranak ni. Haroslah 4 kali gandaaa... Pitammm tak?

Tambah pening, akak ni duduk university housing. Contract habes 1 august. Akak x boleh renew contract kalau x register full time next term. Takkan la aku nak sewa rumah kat luar. Oiii mahalnya.

Peningggggggg!!!!!

No comments:

iklan