Friday, May 2, 2014

Survived puasa 18 jam.

Fuh... dah dekat summer kan. Kena ganti puasa laju2.
Alhamdulillah dah x pening2, loya2. Dah masuk 13 minggu dia ok. Bagus baby, bagus!

Jadi marilah ganti pusa.

Kebtulan semalam Mohd Rafi pun nak puasa. Lagi senang keje akak.

Walaupun agak lembik sbb sahur pukul 2am kaedahnya, subuh masuk pukul 3am. Pastu nak menunggu ke pukul 8.30pm tu ya ampunnnnnn.

Kalau aku x pregnant memang aku lenjan je puasa straight.

Alhamdulillah dpt habiskan puasa. Maksudnya bulan puasa kang boleh la survive.

Eh, tp bulan puasa ada appointment check gula dalam badan. Ala kalau kat malaysia korang kena minum air gula tak sedap kann? Kat sini minum air lacozade, wah sedap gila!

So semalam buka pukul 8.30 tp pukul 6 akak dh siap masak. Sebab pahat sibuk 'nak nasik...nak nasik'

Jd akak pon masak tomyam campur, telur dadar, ayam goreng berlada dengan rebus telur masin.

Pastu bos Mohd Rafi tetiba msg suh dtg kerja pkl 7pm. So dia pon pegi. X sempat nak buka kat rumah.


Balik pukul 12 malam, mcm biasa, dia kalau nampak akak celik lagi dia suh la panaskan lauk pastu buatkan air kopi.

Pastu makan mcm org kebulur. Dia kata kat kedai dia makan burger ayam. Sbb dh boring makan ns goreng hari2. Hahaha

Kedai siam tu guna ayam halal. Kalau ayam n seafood tu boleh la makan. Akak kalau pegi sana pon suka order ns goreng dgn tomyam. Dia letak seafood tu diahhhh selambak.

Sapa dtg Brighton boleh la ke restaurant tu namanya Sabai Restaurant.

Kalau pegi dgn Mohd Rafi dpt diskaun pekerja. 15%.

Eh, nk citer. Lepas akak buka semalam. Buka puasa terus makan nasik banyak2. Pastu perut akak mengeras. Pastu sakit kat bawah perut sikit. Rasa senak. Rasainnnn sgts. Sbb perut kosong pastu makan banyak2 terus terkejut.

3 comments:

arnie said...

hahhaa lawak la akak ni.. kite pun dah start mengganti dr bulan lepas. sbb kite ade bykk hari lg nak ganti..

akak pregnant, kite menyusu. lepas pump atau bf jek, terus haus n kering sgt tekak ni.. gagahkan jgk utk puasa. chayo!

nurul ain said...

kak ilot due bile? ntah sama dgn kite kot. sebab minggu ni 14 weeks.

Masitah Abdullah said...

dulu masa eta pregnant kan khalid, eta dekat uk dan kena bulan puasa. 18jam paling lama waktu puasa. eta x puasa pon sebab tak larat. dan org pregnant mmg Allah bg excuse kan,

akk ni lawak lah. hehe

iklan