Friday, May 2, 2014

Hospital

Hakak kalau ikutkan memang la malas nak pi hospital sebab kena naik bas no 23 tu.

Selasa lepas pegi sebab full scan dengan down check up. Appointment pukul 4pm. Tapi mcm biasa diorg akan panggil 30 menet selepas itu. Akak pi sorang je sebab aku x kuasa bawak Pahat okeh. Nanti dia lari2 pastu bising dalam tu. Anak omputeh baik je okeh duduk sebelah mak bapak dia. Anak aku je yg x reti diam.

Sonographer buat detail scan. Check tulang dah develop. Jari kaki tangan semua dah develop. Check otak ada 2. Check liquid kat otak aku x sure diorg panggil apa, tp liquid tu normal 2.0 maksudnya low risk utk down syndrom.

Pastu sonographer tanya nak print ke x scan tu. Kalau nak kena bayar Gbp5. Since bukan selalu dpt scan akak request nak print jah.





Lepas tu baby facing toward sonographer tu. Tapi dia x nak baby tu position mcm tu sebab dia nak kira liquid tu pastu measure panjang dia ke apa ntah. Dia nak baby tu mcm position kat gambar scan tu. So dia suruh akak sambil baring kaki lipat dan goyang2 punggung.

Tapi baby still x gerak. Pastu dia suh bangun lompat2. Tetap x gerak ya... Lepas tu dia suh diri tangan letak kat katil dan tonggeng sikit goyang2 bontot.

Lepas tu scan balik baru la dapat position mcm dalam gambar.

Exercise kejap mak kau dalam bilik scan tu.

Siap scan pegi lak antenatal klinik kat building sebelah tingkat 11. Tunggu 30 menet jugak, midwife panggil nama, masuk bilik. Amek darah untuk check down. Midwife kata result keluar jumaat ni. Kalau x dgr pape by friday consider low risk. Gituu.

Lepas siap semua pkl 5.30 naik bas pi Asda beli ayam. Msg Mohd Rafi suh masak sup. Akak balik masak nasik ayam.

Laki akak makan dah la tambah 2 kali. Pastu malam tu gi makan lagi. Pagi2 akak feeling2 nak makan tgk nasik dah habes. Akak masak lagi skali sbb ayam perap tu banyak lagi. Akak feeling2 perap ayam sekor. Merasa kau habeskan kannnn?

20 and 21 may ni kena pi spital lagi. Check up lagi dengan hearing test Pahat.

Gituu la kejenya pi spital je.

No comments:

iklan