Tuesday, January 14, 2014

Speech.

Tu scooter emak baru belikan Pahat. Sebab anak omputeh jalan2 nan hado pon bawak stroller. Diorg bg anak dia naik scooter ni. Tapi Pahat x reti nak manuvere*aku rasa salah eja. Tp xpe, nnt cik sha betulkan mak. So emak dan Apak ke tolak. Tapi much better kalau suh dia jalan pegi sekolah amboiii lambatnya nak sampai. Tu belum konsep menyinggah2 dia lagi. Main lopak air la. Main park n display machine tu. Sampai coop suh singgah pulak beli chocolate. Mentang2 Chocolate kat sini murah...

Pahat ni kan. Kalau ko ajar dia ckp harammm dia nak ikut. Tapi tetiba dia jumpa benda tu dia cakap. Macam aku ajar dia red and blue. Tak pernah dia ikut aku cakap. Tetiba pegi restaurant ada napkin color merah dia sebut red. Jumpa pen biru dia sebut blue.

Dia dh pandai cakap tp x reti buat sentence lagi. Perkataan favourite adalah:

Nooooo!!!

And dia pelat sikit yg emak observe. Kalau train tu dia sebut treyy. Air dia sebut aii.

Lain2 emak rasa emak kena ajar hari2 sbb dia malas nk ikut tapi dia simpan apa org akar nnt bila dia feeling2 rajin dia cakap.

Bye. Selamat masak kangkung.

No comments:

iklan