Sunday, December 22, 2013

wah...wah...wah.

Sungguh gembira kau kan mentang2 cuti Christmas, buku n laptop pon kau cuti jugak bukak. Dah 3 hari ya x bukak buku n email. Matilahhhh kalau sv aku carik.

Pahat start sekolah preschool January ni. Tapi dia x reti cakap sangat. Masa settling session aku tgk anak omputeh kemain lagi. Lancar gila cakap. Sentap mak nak.

Aritu pi NHS nak register. Matilahhh dh 2 bln lebih register baru nak register NHS. Sebab aku menyampah Nhs tu mesti ramai student time akak pegi. So baru la nk buat.

Pastu bawak la Pahat. Ada pulak budak yang 1 sekolah dengan dia. Tapi budak tu dah lama msuk sekolah. Ala2 mix british asean kot. Dia cakap dengan mak dia.

'That boy(refer to Pahat) always make noise in school'

keji sgt budak tu ngumpat Pahat depan2. Yela...Pahat mana reti cakap sangat. So mostly dia akan buat bunyi bising je.

Serious weh..aku tgk budak2 kat situ cakap lancar gila. Risau la pulak aku nak hantar Pahat yg x reti cakap tu.

Next week mak nk jumpa GP nk suh dia refer ke speech theraphy. Kalau free mak pegi
. Kalau kena byr mak koser. Ni pon pitam nak bayar yuran sekolah Pahat dekat Gbp200 sebulan. Actually 15 hours per week free. Tapi sekolah tu xde 9 to 12. dia 8.30 to 1. and ko x boleh amek hour. ko kena amek samaada full day atau half day. So emak amek halfday. Suppose bayar gbp 500 sebulan tp sbb ada 15hrs free tu so aku byr dekat gbp200 sebulan.Cukup 5 bln boleh beli beg LV.

Mungkin next month akak nak cancel sehari kelas dia so boleh kurangkan bayar. Terpaksa lah. Kalau tak bayar mahal sgt. Gbp200 tu mcm2 boleh beli makanan. Kalau tak nnt budget lari susah pulak.

Sorry Pahat walaupon ibu tau Pahat suka pegi sekolah tp ibu terpaksa lah cancelkan sehari. nnt kalau ayah dh dpt kerja ibu tambah balik sehari ok?

3 comments:

arnie said...

haa, nanti bile pahat pandai cakap, tak terlarat akak nk layan. confirm die punye speakang lg hebat dr kite nanti. hehehe...

smoga apak cepat dpt keje.

DeLancrettLurpak said...

kalau GP kata ada masalah speech, walaupun mild, dia akan refer pegi sekolah yg ada kemudahan speech therapy, dan sekolah itu adalah free utk full day ye uols. Ada kawan aku yg anak dia lambat sikit cakap, kena jumpa therapist, tu yg dpt sekolah free. Yaya pun lambat ckp, tapi sekolah dia tu mmg hebat di Bristol, dia ajar anak aku ckp pakai sign language okeh, pastu baru yaya boleh cakap.. tapi merasalah mak bapak yaya bayar almost GBP600 sebulan, pitamm!!!

monstorious wife said...

Wah, Mimah. Nasib baik uols bgtau. Next week terus nk book session dengan GP.

iklan