Thursday, November 14, 2013

What to say?

Sekarang pukul 2.24pagi. Nope aku bukan buat kerja tapi tgk citer korea sebab apa? Sebab waktu buat kerja adalah siang. Biasanya pagi2 emak bangun masak nasik n lauk. Lepas zuhur skrg zuhur pukul 11.30am, so dlm pkl 12 lebih pegi library siapkan kerja since office x dpt lagi n buat kerja kat rumah x tenang, emak pilih pegi library.

Biasanya kat library sampai pkl 6. Semayang lah kat celah2 rak buku. Belum kantoi dengan mat saleh lg so far.

Arini meeting. Dari pkl 5.30 sampai dekat pkl 9malam. Yesss emak menahan kencing ya. Nak mintak izin pegi toilet tp x tercakap sbb masa awal sampai sv kata cm ni:

I dont even have time to go to the loo

So akak tahan. harap x buasir.

Gila boring kan meeting 3 jam?

Ko jangankan meeting. Ko tunggu 30minit lepas kau balik mau berderet email sv kau bagi.
Not only that, tgh malam weekend pon dia email.

Kdg2 akak rasa mcm x meet expectation dia. Sbb bila dia ckp something akak banyak tak paham.

Tapi akak suka dia sebab, kau install Lyx x boleh? bawak laptop doa tolong buatkan. Ada masalah LATEX x boleh view in pdf? Bawak laptop dia solvekan. Apa? matlab x boleh install? dia install kan tp still x boleh. Apa? ada problem dengan suspension? email je. dlm 30 minit dia jawab.

Kadang2 akak terfikir jugak What i did do to deserve supervisor like that?
I mean, aku bukannya rajin sgt. and academic x lah pandai. Programming tau sikit2 je

Agak2 dia menyesal x amek student cam akak?

I guess rezeki orang berbeza2. Supervisor pon rezeki jugak. Experiment jd pun rezeki.

Alhamdulillah.

3 comments:

arnie said...

sv kite pun oke.. tp xdela ari2 nak kene jumpe kan..

cume.. sian kat die jgkla.. sbb dpt student yg tak menghampiri expectation die kot. huhuhu...

tak dpt result jgk arini.. tp dah ade senior yg tgh writing nak tolong.. lega sikit.

apapun..

alhamdulillah... lupe utk bersyukur kalau tak baca post akak arini, sbb asyik ingat stress jek.. =)

feeza_nwa said...

aku pun syukur sangat2 dapat Sv Dr. Ismarani tu after tukar. Dia banyak tolong aku in FYP and in life. Sebab dia suka cerita pasal macam mana dia handle susah senang hidup dia and banyak bagi motivation untuk aku buat anything dengan lebih baik..
SV aku siap suruh aku further...and kalau aku nak dia jadi SV aku pun dia sanggup. But then, for now plan aku lain. so, dia kata ngan aku, 'If you ever need anything such as recommendation, reference, guide, advice or anything, feel free to call me Fiza'. Kalau kau, tak terharu ker..
Anyway, betullah kan orang kata 'Everything happens for a reason'.
Hehehehe...Fighting!! Fazilah..aku tau kau boleh!

feeza_nwa said...

aku pun syukur sangat2 dapat Sv Dr. Ismarani tu after tukar. Dia banyak tolong aku in FYP and in life. Sebab dia suka cerita pasal macam mana dia handle susah senang hidup dia and banyak bagi motivation untuk aku buat anything dengan lebih baik..
SV aku siap suruh aku further...and kalau aku nak dia jadi SV aku pun dia sanggup. But then, for now plan aku lain. so, dia kata ngan aku, 'If you ever need anything such as recommendation, reference, guide, advice or anything, feel free to call me Fiza'. Kalau kau, tak terharu ker..
Anyway, betullah kan orang kata 'Everything happens for a reason'.
Hehehehe...Fighting!! Fazilah..aku tau kau boleh!

iklan