Friday, November 8, 2013

Shopping ke?

Last week akak sewa keter. Kitorg book vauxhall Corsa sahajork yg w
eekend deal £36 ittew. Tapi rezeki aritu diorg bg Ford Focus kat akak. So akak melaram lah naik keter sewa ke Birm. Tujuannya adalah nk amek luggage yang akak tinggalkan di rumah cik sha.

Cik sha beli meja makan Ikea color putih. £30 sahajork. X dpt la dek non harga mcm tu kat Malaysia.

Akak pegi Leicester tujuannya adolah nak beli correlle. Sanggup akak puasa dr beli pinggan. Dan pakai pinggan asda yang kecik tu semata2 tggu nk beli corelle nih.

Macam2 harga ado ikut corak. Akak beli corak city square. Buy one free one. £60. so 1 set tu jatuh harga £30. corak2 lain ada harga £40 satu set. Yang mahal dr tu pon ado. Ikut corak lah.  Akak beli yg paling murah jah. Sebab akak nak guna kat rumah je. Lagipon aku lama lg kat sini. Tak payah nak kemaruk beli pinggan mangkuk sangat. Dan juga rumah aku kecik nak mampos xde tempat nak letak pinggan. Ni pon emak guna 1 set jah. Lagi 1 set emak simpan.


Tu lah set dia. set of 16. Emak x kisah chantek ke x asalkan murah dan x pecah. Sebab Pahat kang nk makan guna pinggan kaca yg berat tu mcm susah je. Wah budget sgt aku.

Pastu ahad pegi Portsmouth factory outlet alang2 dah sewa keter nak habeskan minyak. kalau x rugi lah pulangkan minyak ada lagi. Portsmouth adalah sejam je dari Brighton. Tujuan adalah cari baju winter.  Sampai dah pukul 4pm. Kedai tutup 0kl 5pm. X sempat pegi banyak sgt kedai. Mana yg sempat je. Sempat lah pegi GAP tgh sale 50%. Aku beli baju semua bawah £5. Winter jacket pahat je yg mahal £14.90. Tu pon kira murah jugak lah.. Lagi xde sangat kecuali Mohd Rafi beli kasut Timberland £10 sahajork. Dalam rm adalah Rm50!!

Murah nk mati. Sebab clearance and kasut tu tinggal size tu je. Kagum akak bayar. X dapat lah kan kasut Timberland kau beli kat Malaysia rm50 jah.



Mula2 entry ni ditulis menggunakan phone. Menyampah gila gambar ke atas ke bawah. Ujung2 mak edit guna pc. Terus xde mood nak sambung.

bye uolsss...

2 comments:

amy razak said...

Bestnyeeee duduk uk.soping brg murah.

aZr|n said...

Seronoknya...

iklan