Saturday, November 23, 2013

Cost.

Hah. Bila letak gambar Pahat kat FB ada la orang2 tanya Pahat x nak adik ka?

Biasa lah kannn... Omputeh xde pon tanya kau nak beranak lagi ke x.

Sebab nursery jah Gbp800 sebulan. Kau mampooo?
Kalau anak 3 orang kat nursery mau bengkrap.

Emak dpt duit sebulan dah lah 1k++. Sewa ruma GBp630. Sebab 1 bed flat.

Kalau aku tambah anak kang, kena sewa 2 bed flat. Itu rules dia kat sini. Anak sorang boleh duduk 1 bed. Anak 2 org sila kau pindah ke 2 bed.

Mak oiii sewa 2 bedroom flat kat sini paling murah GBP900. Maksudnya kalau kau tambah anak. Bersedialah kau tambah duit double!

Lepas tu cer kalau nk masukkan anak kat nursery. Mau pitam kau nak bayar.

So, sorry Pahat buat masa ni emak kena berhati2. Tapi kalau dah memang rezeki nak ada adik jugak terpaksa lah jugak kennn??

Oi...ni aku buat kerja sambil layan pahat dah macam hapa. Lagi la kalau ada anak ramai2 nak buat phd... X boleh laaaa emak.

Emak salute la kan sapa ada anak 2 3 org sambil buat phd tu. Terbaik sangat korang.

Bagi emak. Cukuplah Pahat dulu. Kang asyik beranak je SV aku pitammmm!!

Ni pon emak dah 2 hari demam so cancel meeting dengan dia. Demam tonsil bengkak. Dah tau mcm tu minum jugak air panas. Makan jugak pedas. Rasainnnnnn lagi teruk esoknya. Pastu insaf. Makan benda sejuk2 alhamdulillah dah ok arini.


No comments:

iklan