Saturday, October 26, 2013

My o my...

You know, I had meeting every week with my supervisor. His email usually sound like this:

Hi Fazilah,
I'm free this thursday from 2-3pm if you want to see me.

Kau mampooo reply, 'No, I dont wan to see you?'

Memang lah nk mati. So akak reply. " I would love to see you"

Yesss...kendian after meeting atau during meeting dia akan bagi kerja. Lepas tu 3 hari berderet2 dia akan email akak paper atau notes kena baca and review on the next meeting.

Siaplah kau kalau xde progress kennnn!

So, no matter how many work he gave me. I'll try my best to do it before the next meeting.

Research emak combination of high level maths( u ask for it kannn??) and programming. Sv emak siap suruh join kelas budak2 Master in Maths. Pitammmmss!!

This is not calculus I, II, III we talking about. Ini derivation apa ntah. Aku pon terkial2 lagi nak buat.

And aritu aku buatlah state space excercise dalam nota yg dia bg tu. Then check dgn dia betul ke x. Dia buat, sekali petik jari dah siap.

Wow!... Akak Wow lagi skali. Hebat lor math SV emak.

Level math emak banding dengan dia adelah dalam kasta terendah sekali. Btw, greek people usually memang good in math pun.

Since emak research emak dalam mechanical eng and degree emak adelah Electronics Eng, mcm clash of the titans di situ. So dia cakap.

U need to work hard for this.

Maaflah kan kalau korg kena baca pasal research n sv emak. Since akak xde kawan yg buat phd kat sussex ni. So emak tulis kat sini lor.

Actually come to think of it, sv akak tu rajin gila okeh. Mana dpt sv yg rajin supply notes n paper kat kau. Paling2 pun kau kena baca sendiri n find your own path n method.
Mana ada sv yg rajin email kau walaupon weekend?

Pastu tetiba kau stress sbb dpt kerja khennnnn??

Rasainnnnn.. Eh, baru sebulan je?

4 comments:

MamaSyahmi said...

semoga semuanya berjalan lancar kak..
ok la rezeki akak dpt sv rajin..
kalau dpt sv buat tak kesah lg haru..hehe..

MamaSyahmi said...

semoga semua berjalan lancar..
rezeki akakla dpt sv rajin..
biar dpt sv rajin dr dpt sv pemalas..hehehe

DeLancrettLurpak said...

Memula aku jumpe SV aku, dia selalu ckp pasal equation. Dia cakap okeh, dia buat mcm borak2 biasa, mcmlah aku buleh imagine equation tu mcmana, dah lama2 tu aku dah bengang, setiap kali dia ckp, aku suruh dia tulis equation tu, baru aku dpt imagine, ko tau la omputih punye terms Maths dia tu agak lain dari kita yg belajau Math in Malay khennn, rasa nak hempok je kepala sendiri setiap kali lepas abis meeting. Takpe, uols mesti boleh punye, asal gigih je uols, kalau gigih, PhD in 2 years pun bolehhhh..

SV aku siap bagi aku codes dek non, sebab memula dulu aku terkial2 mcm nakharom nak siapkan coding yg involve big matrices, terasa loser bila sv aku offer codes dia.. hikhikhik

monstorious wife said...

omg, aku igt aku sorang je yang blur bila jumpa sv.
Pastu jumpa dia terms apa dia ckp mak x tau tp malu nk tanya.

iklan