Tuesday, October 29, 2013

Emak, yang tak boleh menjadi malas.

Padahal baru je sebulan. Apa yg emak stress sangat ntah kan?

Aku stress sebab sv emak rajin email emak tanya progress pastu buat meeting.
Nyah, sabtu ahad pon dia email mak ya. Lepas waktu office hour malam2 buta pon dia email ya..

Kalau emak email dia malam tanya soalan, lepas 5 minit dia reply siap scan jawapan dia dalam pdf. Ok. Pitammmss...
So kaedahnya kalau dah sv kau boleh rajin reply email kau, takkan kau nk reply email dia lambat2 bersukaria esok2 baru reply?

Haruslah sbb sv kau dh tau kau ada sematpon boleh check email bila2 masa di mana2 jua. Pitammm lagi!!

Ala....emak kan pemalas, dpt sv rajin, emak terpaksa rajin. Emak takutlah kalau sv ngamok nanti.
Bila terpaksa rajin terus jd stress. Howww??? **matilaaa jenis mcm ni pon ada.

Emak nk malas2 mcm cik sha pon x boleh sbb sv mak suka kejar mak. How cik sha???

Tapi cik sha malas2 pon sempat tulis paper ya, kau mampoooo??

Masa master pon dia malas2, tup tup master dia DISTINCTION nyahhhh!!! Hanj sangats! Teros orang lain yg pegi library hari2 sentap.
Kau mampoooo mcm tu??
Kalau kau malass sah2 kau lingkup.

Seriously, sv emak kali ni adalah totally opposite dengan sv masa master dulu. Aku pon x tau which one is better.

Actually sv phd ni sbb dia dah letah high expectation kat emak sbb previous student melayu dia rajin gila babi kot. Pastu dia dok puji2. So, merasa lah kauuuuuu!
Pastu previous student dia before emak chinese pon rajin jugak siap buat fpga bagai. T_T.

So, kalau dah tak pandai dan tak rajin. Marilah gigihkan diri walaupon kau kena seret kaki jadi rajin, jadilah kau rajin.
Pastu kannn, kalau sabtu ahad kau nak berjimbarama pon rasa bersalah x buat kerja. Apakah perasaaan ituuuu??

Dah tu, kau yg nak sangat buat Phd kannn?? rasainnnnn!

ok sebab emak pemalas, terimalah gambar cha time yg wujud di Brighton ini:

Padahal gambar copy paste sahajork dari fb and insta.

Ok la nyah hei dari xde gambar. Esok emak nk pi London, bukan jalan2(tp sambil jalan2) tp ada urusan sambil jalan2 lah.

Bye, see u next time kalau emak rajin lah.



2 comments:

DeLancrettLurpak said...

ciksha adalah makhluk yang genius.

ummu aufa said...

hehe..selamat menggigihkan diri kak ilot! wahhh super duper rajin r supervisor akak. weekend pon hantar emel. fuh. mmg akan menggigihkan akak nih. hehe...

Pahat yg comel tuh, best r nt masuk nursery ek, boleh main2 n ade kawan omputeh.x lama lg speaking u..awww..

p/s: sy rinduuuuuuuuu nak tempah cookies lagi ngan akak..waaaaa. T_T

iklan