Sunday, September 8, 2013

The hardship journey.

well, first of all thanks to everyone who sending your dua. Visa LULUS.

Dah beli flight ticket on 21st sept. Lambat 2 hari dari tarikh register iaitu 19 sept.

TAPI............

Agreement Mara x dpt lagi ya... ramai budak2 mengamuk ticket flight esok, harini masih tak dapat agreement apa tah lagi duet.

Bila tanya Mara diorang kata;

Ticket flight beli sendiri dulu nanti claim. Kat sana pakai duit sendiri dulu nanti agreement kat Malaysia suruh parents uruskan.

What the hell?? Sedap2 je suruh pakai duit sendiri. Nak beli ticket and bayar visa pon dah mcm hapa ntah. Ni suruh beli n guna duit sendiri pulak? jadi ramai la budak2 yg mengamuk sebab pengurusan Mara yang tak senonoh tahun ni. Tahun lepas elok je uollss sebulan sebelum dah dapat agreement. Seminggu sebelum fly dah dapat duit.

Kalau dah accomodation sebulan 650 kau mampooo guna duit sendiri dulu??

Thank god, bff akak ado kat Birm and kebetulan dia sewa 1 rumah tu sorang. Jadi akak menumpang rumah dia secara free. Cuma kau agak2 la jugak kan tumpang rumah orang takkan nak tumpang 2 3 bulan. Lgpon Birm agak jaoh dr Brighton. Buat masa terdekat boleh la tumpang dulu.

And sebab akak takde credit card, akak juga terpaksa pinjam cc kwn akak utk bayar visa and ticket. Tapi kaedahnya aku terus bayar kat dia. xde konsep hutang2.

Kawan akak yg ado credit crd dok swipe je la kerjanya. Ni pon agreement dia x dpt lagi and 10hb dah fly. Katanya terpaksa dia guna credit card dulu.

Terus terang, cost visa+ticket utk akak pahat and Mohd Rafi adelah RM12k. Kesimpulannya aku dah jatuh miskin dan saving aku semua dah habes.

Jadi sebagai reader yang baik hati, mari doakan agreement akak dapat dalam minggu ni. Nanti akak bagi resepi cookies kat uollss...

Thanks uollsss!!!"

4 comments:

arnie said...

haaa.. duit semua kene cilok kak.. sbb tu jugak kpt bergabung dgn kpm.. utk gabung dana.. makcik kite salah sorg pengarah kpt bgtau.. sian rakyat..

hak kekayaan rakyat bukan utk rakyat. bg subsidi kpd rakyat merupakan kesalahan.

apapun.. semoga semua dipermudahkan kak.. cepatlah dpt agreement mara tu.. smoga dipermudahkan jgk kat UK nanti. aminnn....

monstorious wife said...

Thanks Arni...

cikTari said...

uolls,

semoga dipermudahkan semuanya. nanti rindulah iols pada cookies uols.. huwaaaaa..

lychee said...

kak ilot,
sape nak buat kek untuk acik lepas ini.

good luck kak ilot,


-acik oren-

iklan