Tuesday, May 14, 2013

Apak buat suprise.

Semalam akak tgh masak.

Mohd Rafi keluar bawak Pahat dia kata nak basuh keter.

Balik2. tup tup dia bawak basikal.

Motipppp??

Akak pon sebagai inspector Sahab tanya la.

'Aik? beli basikal kat mana?'

Dia jawab 'Kajang'

'Kata nak pegi basuh kereta?'
'X jadi, ramai orang sangat'

'Berapa hinggit ni?'
'90'

'Kenapa beli color oren?'
'Dia yang pilih. Ada 2 color je oren dengan pink'

Nasib baik ko tak pilih color Pink Pahat oiii..kalau tak pitammmmm emak.

Dia kata dia survey kat Serdang harga seratus lebih. pastu tanya2 member dia kata kat Kajang murah. So dia pi Kajang.

Masalahnya kenapa tak ajak aku??? Keji la tuh. Akak pon nak menyaksikan Pahat beli basikal baru.

Basikal lama dia yang 3 roda tu dah jahanam tayar dikerjakan.

Alhamdulillah...bulan ni rejeki Mohd Rafi banyak sikit. Tu yg beli basikal tu. Pastu siap bagi duit belanja lagi kat emak. Pastu emak buat beli tudung banyak2.

Tapi uollsss...keburukannya adelah, tiap hari adelah bising kat rumah!!
Ko nak tgk tv pon x boleh tenang sebab bunyi motor.

Tapi tabah je la...dah tu rezeki dia... Rezeki akak jugak khennnn???

2 comments:

ummu aufa said...

bestnya pahat dpt beskal oren. Murah la harga 90,kalo kat giant memang x dpt..bestnya pahat,nt leh bawak mak jalan2.hihi

monstorious wife said...

Kayuh pon x pandai uolllss... Pandai kuis2 sahajork.

iklan