Thursday, April 11, 2013

Terasa sentap bila orang bercakap pasal anak kau??

Oh yes. Semalam akak pegi puchong tengok baby kawan Mohd Rafi baru lahir. Pastu ada 2 baby.
1 dah 2 bulan. 1 lagi baby kwn Mohd Rafi 2 hari.

Then si Pahat ni ya Ampunnnnn rakus gila dekat baby tu. Dia dok usik2. Akak dah seram okeh takut dia hempap baby tu. Kang kalau aku babap dia melalak kat situ satu hal pulak ganggu baby nak tido. So kitorang tepis2 dia dari baby tu je la. Agaknya dia geram tengok baby2 tu sekalian.

Pastu emak kawan Mohd Rafi tu tanya.

'kerja ke?'

Akak jawabla. 'kerja'

Pastu dia tanya anak hantar kat sapa?

Akak jawab. 'Hantar kat orang jaga'

Pastu dia kata. ' Kena kawal sikit budak ni. Kalau tak nanti dia biasa mcm ni'

Terus akak sentapan lite2. Uolllss... Akak ni bukan manjakan anak sangat. Adakala Pahat tu kena babap jugak dan bukan semua benda dia nak akak bagi. Kalau akak babap dia kat situ kang dah jadi scene pulak.

Last2 Mohd Rafi bawak dia duduk luar.

Aiyoooo...akak rasa sentap mcm la Pahat tu jahat sangat tauu.

Akak rasa biasanya orang yang paham keadaan begini adelah org yg ada anak kecik lelaki jugak.

Walaucemanapon akak doakan lah cucu dia yg lelaki tu bila dah besar2 Pahat jadi lebih BAIK dr Pahat kannnnnn.

Akak cuma sentap lite2. Xde terasa hati ke apa. Sebab cucu dia tu baby lagi x banyak la ragam. Mungkin nanti bila cucu dia dah besar2 Pahat dia paham kot.

Ni dia budak buat malu emak sampai kena sound. Tengok tv kat rumah siap silang kaki. Ikut ayah dia.


6 comments:

lychee said...

makcik tu baru 1st cucu ke?
takpe kak, asal pahat sihat dah ok dah. biasa la bebudak kan.
anak2 sedara saya pun mcm tu lebih kurang buas nya. takde duduk diam seminit pun.

monstorious wife said...

Ha ah...ada org yg faham tu faham la..yg kat rumah xde budak2 memang x paham yg tu masih budak2..

arnie said...

akak.. samelah.. pahat tu okey lg kak. akak sendiri tgk anak kite kan. ampunnn...

kdg2 tu, bukan org lain yg ckp kak, yg ade aliran darah lg.. padahal kite tak manjakan lgsg anak2 kite..

sbbnye, anak2 dieorg baik2 kak.. cucu die yg lain baik2..

siap ckp, kecik dah mcm ni, dah besar nanti macam mane la pulak. sentap!

monstorious wife said...

Tu la pasal kannn??

Aan Andes said...

aah..org takde anak kecik tak faham. good for u sentap lite2 je. dulu masa anak i baby, ada org datang visit and anak dia (toddler) main tissue koyak satu kotak, abes sepah. Dalam hati dah cakap ish ish apa la parents dia tak tegur, now dah ada toddler baru faham. nak didik anak bukan boleh babab suka2 hati. it's just a phase yg derang suka sepah2 and kacau org, nnt bulan depan lain pulak perangai derang.

haidar said...

Silence reader je sy ni

nak mencelah sikit topik ni.

kite yg memahami anak kite. kite tahulah ajr ank kite mcm mana. akak ni dh kira baik dh tk menjawb makcik tu

kalau sy lah...sy sentap dia balik.. eii geraaam!

iklan