Wednesday, April 10, 2013

Orang yang sanggup menipu.

Uollsss..

Kawan akak selalu cerita yang colleague dia ni selalu bagi alasan tak masuk akal kalau suruh buat kerja.

Pastu selalu ponteng kerja dengan alasan2 ntah hapa2.

Pada hakikatnya satu company tu dah tau dia dating dengan girlfriend dia dalam masa yang sama ada bini lagik.

Aritu dia kata bini dia lari rumah sebab tu tak datang kerja. Bini dia nusyuz katanya. Hakikatnya dia pegi indon cari pelacur. Tak ke vavikkk jantan sebegini??

OK. Penipuan dia tidaklah berhenti disitu. Dah orang suka menipu kaedahnya mestilah orang tak percaya kat kau kannn??

Baru2 ni dia cuti tak datang kerja seminggu. Alasan dia anak dia yang umur 4 tahun ittew mati tercekik kueh pau kat rumah pengasuh!!

Mula2 akak dengar citer tu kan uolllss akak gelak dulu. Motipppp budak 4 tahun dah bijak nak makan kueh pau tercekik?? Terus akak suspect dia menipu. Tambah pulak dia kata dia taknak buat report polis dan x nak amek apa2 action ke atas babysitter anaknya ittewww.

Lagi yang menguatkan suspicious akak adelah dia buat surat kematian anak dia selepas sebulan anak dia mati!!

Sebulan lepas tu dia present lah kat Boss dia surat kematian anak dia yang photostat ittew.

Lalu kawan akak snap gambar sijil kematian ittew.

Sebagai penyiasat tegar. Akak pon send gambar tersebut kepada kawan adik akak untuk dia checkkan.

Sewaktu memberitahu hasil siasatan, adik akak terus maki jantan tersebut.

'BIADAP PUNYA BAPAK!'

So hasil siasatan adelah anak dia tak mati pon sebab ic dia masih aktif. Sebab kalau buat sijil kematian automatic hasil carian 'Sudah Meninggal'.

Memang kurang hajo jantan tu sanggup cakap anak dia dah meninggal. Sampai buat sijil kematian tipu segala!

Kalau orang suka menipu kan uolllss semua yang dia cakap tu memang semua menipu!!

3 comments:

Mrs.Farhana said...

ohemgeee!

Giler saiko org laki tu!sampai sanggup ckp anak dh mati. apsal tak guna mak dh mati ke?takot plak erk. gile hebat alasan penipuan dia uols..

*sakit hati la bc cite uols ni pepagi*

DeLancrettLurpak said...

best ok mengikuti cerita org yg kuat menipu ni, sebab kreatuf melampau, wakakaka, art sgttt tawww

monstorious wife said...

Farhana : kannn? Sampai hati dia cakap anak dia dah meninggal. Dasar pemalas nak pegi kerja tau nak ponteng je pastu buat alasan bukan2.

Dr Lurpak : memang kelakar. Padahal org semua dh tau dia menipu dia je yg tak tau org dh tau. How?

iklan