Tuesday, March 12, 2013

Tat nenas bertukar menjadi sofa.

Semalam akak publish kat FB sapa nak Tart nenas boleh order sebab minggu ni akak nak buat.

Sebab ada orang order alang2 akak amek order lagi cukupkan 10 balang.

Ok. tu order dah penuh pon.

Ni order choc chio cookies pon ado aku tak buat lagik.

Alhamdulillah rezeki.

Ada rezeki lebih nanti kita bagi2 dengan orang yang lebih susah betul tak? Kat mana akak sedekahkan hasil tersebut tak perlu lah diberitahu.

Sebenarnya semalam akak ajak Mohd Rafi pegi Pasar Borong beli nenas 10 bijik.

Hampeh xde nenas. Ada sebijik je. Tak cukup lah uollss... Sebijik tu untuk 1 balang jek.

So x jadi beli.

Ujung2 dia bawak akak pegi kedai perabot.

Suruh pilih sofa.

Motippp??

Dia kata sofa rumah tu dah patah. Dah setahun pon mcm tu.

Bila duduk rasa kayu sakit bontot sebab span dia dah nipis.

Ikutkan aku tak koser nak beli baru. Membazer je.

Tapi gasak dia la pakai duit dia.

So akak feeling2 la carik sofa semalam beli yang murah ja.

Pastu dia dok suruh akak pilih color. Akak pilih merah dan coklat.

Tak sesuai dengan rumah rasainnnn..

Ha...tu je kisah beli sofa uollss..

Akak suspect Mohd Rafi banyak duit sebab dia beli sofa cash. Pastu bagi akak duit lagik. Akak suspect gaji dia dah banyak tapi x nak bgtau akak.

So how nak tau? sah2 keje pomen xde slip gaji??

Keji tauuu.

1 comment:

arnie said...

spesis suami kite kak. bulan ni belikan hp. ade slip gaji, tp simpan kat opis. how?

tp alhamdulillah, now die takdela kedekut yg amat mcm dulu. oke jek kalau kite mintak duit, die tau kite beli brg dapur utk masak2 jgk. kite pun mintak sekadar keperluan sajok.

iklan