Monday, March 18, 2013

Dugaan untuk orang2 yang tabah mcm akak.

Matila kannn tajuk x boleh blah.

Akak ni baru baik demam. 3 hari terjelepuk kat rumah. Paling dasyat lah demam kali ni. Pahat pon 4 hari baru baik demam. Sekarang ni pulak kami anak beranak berlawan batuk sapa paling kuat sampai sakit perut aku lama2 asik batuk kokol je. 

Aku ni yg tua xpela. Pahat tu ha kesian emak tengok batuk mcm tu. pegi klinik dah 4 kali uolllss. Tak tau dah berapa hengget habes. 

Tambah lagi lawan muntah. Pahat asal makan je muntah. Emak pon loya2 dah mcm morning sickness. Nak diri tak boleh rasa nak muntah. Jadi dua2 terbaring je.

Sebenarnya virus ni dari husband baby sitter Pahat balik umrah dia demam batuk selsema. Pastu jangkit kat akak babysitter tu dengan anak2 dia jangkit. Pastu jangkit kat Pahat. Pastu kat akak pulak. La ni Mohd Rafi pulak.

camtu la uolllss... 

Tapi akak pon dah nk ok cuma rasa nk muntah je. 

Bulan 4 ni mcm2 la bakal jadi.
Mohd Rafi bakal xde kerja. Sebab bengkel bos dia kat lot tengah. Sepatutnya bengkel HANYA boleh bukak kat corner lot sahajork. So Mbpj sudah kacau. Sudah bagi amaran. Kang kalau kena sita lagi 1 hal rugi. 

Nak tak nak Bos dia tutup bengkel tu dan hanya jual accessory motor je. Kalau dah jual accessory je tak perlu la pomen kann? Jadi xde la kerja laki akak tu. 

Akak terus pening. Sapa nak bayar sewa rumah pasni? gaji akak bukannya banyak  sangatb. Cukup2 utk hutang sendiri je.

Lagi 1 hal pulak kontrak aku lambat sambung. Maksudnya gaji pon lambat. Atau dikira daritarikh dia kuarkan surat. Suppose kontrak abes awal April. Kalaubdiorg kuarkan surat ujung bulan april???

ok. .Boleh pitam dari sekarang...

Bulan 4 ni kang terpaksa la bergolok bergadai. Ntah kena jual apa pulak.. 

1 comment:

ummu aufa said...

semoga semua ahli keluarga akak sihat walafiat..amiin..

insyaAllah nt ada rezeki utk akak sekeluarga. Ujian2 yg akak terima insyaAllah nt ganjaran menanti akak=)

cepat2 sihat ye Pahat! p/s-sudah hati mak kan kalau anak tak sehat..hu2.

iklan