Wednesday, March 20, 2013

Going strong

Lepas baik demam kepala akak jadi bengong2.

Pastu akak borak dengan babysitter Pahat dia pon cakap benda yang sama.

Virus apakah pulak inniewww??

Dah tu pending kueh2 orang order disebabkan Pahat sakit pastu emak sakit.
Mula2 aku ingat H1N1 ke apa sebab berjangkit2 penyakit ni. Tapi nasib baik dah baik demam. Pahat pon dah aktif mcm biasa cuma badan dia jadi kurus uollls... Pampers tu sampai habes akak pakaikan.

Oh yes masa dia demam akak pakaikan pampers sebab dia tak larat nak pegi toilet kencing. Siannn Pahat.

Oh.Still aku x tau apa solution untuk bulan 4 ni. Mungkin jugak akak kena buat kueh bermati2 an kot...

Actually kedai bengkel Mohd Rafi kerja tu memang ada lesen. Tapi orang yang luluskan dulu tu orang lain. And since diorg pon aware yang bengkel x boleh buat kat depan kedai diorang buat kerja kat belakang je. Depan kedai memang jual accessory motor sahajork.

Tapi la ni, Boss mpsj yang baru naik kat situ adelah perempuan. Jadi dialah yang tarik balik lesen tersebut. Ala uolllsss ala2 jerung2 besar seperti Sarawak tu buat perniagaan haram tebang2 balak tu xde pon kena tarik balik lesen. Kaya raya lagi tau.

Yang kesiannya penutupan kedai ni bukan lah affected kat laki akak sahajork. Pekerja2 lain pon terjejas, lebih2 lagi sorang budak ni yang tengah tunggu wife dia bersalin. Kesian tak??

Tapi nak buat cemana kan Shit happened! Nak tak nak kena la hadapi jugak.

Nak sewa corner lot untuk bengkel ingat murah ka?? Mau botak kepala bayar sewa tiap2 bulan. Lebih2 lagi kalau kawasan kedai2 hot. Memang xde maknanya mampu nak bayar sewa.

Takpelah, kami ni ikan kecik je bukan jerung besar. Dan ni semua aturan dunia, aturan Allah tu lebih pasti.

Bye.

1 comment:

hOtMaMa said...

Aiyoo uols.. hakak turut bersedih dng dugaan uols.. In Sha Allah uols.. pasti ada hikmahnya.. klu ada kwn2 hakak nak buat makan2 ke nanti hakak bg no hp uols ye.. nti hakak check blk no enpon uols kt inbox hakak..ok.. tetiba teringat hr tu ada org tnya nak order macaron dng akk.. tp tak ingat langsung plak uols pandai buat..sabar ye..

iklan