Thursday, February 21, 2013

Kereta sedekad

Kereta kenari akak tu uolllsss dah nak masuk seabad. Jadi macam2 bunyi ado.

Disebabkan laki akak kerja pomen motor di kawasan seri kembangan depan giant tu. Satu2 nya bengkel moto kat situ. Yang lain bengkel kereta. Banyak juga bengkel kereta owner melayu kat situ.

Jadi ramaila connection Pomen2 kereta Mohd Rafi kat situ. Sebab diorang hantar motor repair kat kedai Mohd Rafi kerja. So time kereta akak rosak dok hantar kat situ jugak.

Tapi yang akak pening tu bukan hantar kedai je. Kalau enjin rosak dia hantar kat kedai abang belakang tu. Aku pon x tau nama kedai apa ntah.

Last month gasket rosak dia hantar kat kedai penzoil tu.

Tadi disk brake nak tukar dia hantar kedai lain pulak.

Pitammm aku. Mohd rafi kata abang kedai belakang tu terer enjin. Budak kedai penzoil tu ada alat bukak gasket dari atas. Apa dia cakap akak x paham uolllss.. Bahasa pomen akak pon x paham. Akak tau bawak kereta sahajork.

Jadi kan. Orang kat kedai tu dah kenal akak bini Mohd Rafi. Feeling2 popular sgt kannn??

Ada orang kata bengkel melayu buat kerja tak betul. Baik hantar kat cha ya. Well depends la uolllss. Ada bengkel ok ada bengkel x ok. Bengkel cha ya pon sama ada ok ada yg tak ok.

Yela..kdg2 yg buat kerja tu kuli dia bukan owner. Sebab tu kdg2 ok kdg2 tidak.

Mohd rafi kata masa dia kerja dgn bengkel cha ya dulu motor rosak sikit dia tukar terus barang. Xde konsep repair2. Biasa kalau org repair motor dgn dia selagi brg tu boleh guna dia guna dulu. Rosak baru dia tukar baru.

Kdg2 dia malas nk layan orang komplen2 dia suh budak tu gi repair motor kat kedai cha ya. Yes. Laki akak punya customer service sgtla fail.

Akak dh lupa nak type apa... Matila

Bye. Hahahaha

No comments:

iklan