Saturday, January 12, 2013

I just dont care!

Hei uollllsss... Akak bosan dihari sabtu. Laki akak nan hado since isnin pegi indon.

Dah tu x reti2 nak telefon ke apa. Lepas 3 hari baru dia msg kat fb kata no indon dia dah expired dan malas nk beli baru. Message pon aku dah tido tu pon dia guna henpon note 2 boss dia. Henpon dia skrin ijau nokia tuh.

Laki akak kalau pegi mana2 beli sourvenier ntah hapa2 uollss... Ada ke beli fridge magnet tp nan hado tulis jakarta ke hapa. Cuma gambar cicak je. Apa motipp nya gambar cicak tu? Apa kaitan dengan Jakarta?

Minggu ni juga aku malas nak masak. Aku masak sardin tahan 2 3 hari. Masak 1 pot siap makan 2 hari dan tak habes siap basi nasi tersebut.
Last2 emak beli jah di luar.

Akak nak pegi care4 tp feeling2 malas nak gerak. Akak nak habeskan duit sebab dah x jadi pegi uk kan?? Merasa lah nak beli kasut yg aku dah aim kat primavera. Nak beli dress kat poplook. Matilaaaa mcm banyak sangat duet.

Gaji akak memang kecik berbanding kawan2 akak yang lain. Berbanding qualification akak. Tapi akak tetap besyukur masih diberikan rezeki. Kami masih cukup duit makan pakai dan bayar hutang. Takde berhutang dengan orang. Hutang dengan bank ada.

Next year insyaAllah segala hutang bank kecuali rumah. Akan langsai. Akak tiada keinginan nak beli kereta baru. Dah nak habes bayar kereta tak kuasa nak menambah hutang. Akak cuma nak tambah anak jah.

Tentang phd. Jika tertulis rezeki kami di situ insyaAllah ada la. Dan kalau dah memang tiada rezeki di sana tinggallah kami di sini.

Cuma akak kena cari kerja yang berpatutan jugak lah. Makin lama barang makin mahal. Apa je yg dapat dengan gaji sampai mati rm2200 ni kannn? Nak menyimpan pon susah.

Tapi akak juga malas lah nak kerja yg stress dan selalu tinggal2 anak. I dont like! Gituuuuu memilih pulak kau kan??

Abes tu kau nak kerja apa??

2 comments:

hOtMaMa said...

kannn.. tak pe uols.. insya'allah, jika rezeki tu ada akan kesana juga.. mcm hakak.. nampak gayanye tak de la rezeki nak memiliki peti ais uols.. hiks!

monstorious wife said...

Xpe akak hot. Nnt mana tau iols tetiba nk jual fridge iols bgtau. Sbb fridge ada 2 ni pon 1 kosong je.

iklan