Friday, December 7, 2012

15 days late, UPT test negative!

uollss...

Period akak dah lewat 15 hari ye...
So akak feeling buat test UPT since last week dah 4 kali akak buat still negative ye..

Period akak memang tetap tiap2 bulan mesti keluar. Lewat pon 2 3 hari jah.

Sebab akak x puas hati akak pegi klinik hanita.

Doc suruh buat UPT then negative. Dia suh akak tggu lagi 2 minggu utk ulang test.

Sebab klinik tu xde mesin ultrasound. Akak x puas hati lagi akak pegi klinik Rahaya pulak.

Akak PAKSA doc scan. Bolehhhh??

Sebab dia kata mula2 kalau UPT negative, scan pon memang x nampak. At leasr UPT kena positive 2 3 minggu baru boleh scan.

Tapi akak cakap nak tgk through scan jugak. Mana la tau kan uollsss kot2 nampak ke..

Sebab akak baca dalam forum ramai jugak yang sebenarnya pregnant walaupon UPT dia adelah negative berkali2.
Ada sorang tu, dah 18 weeks baru la dia tau yang dia pregnant sebab dia check UPT banyak kali tetap negative. Howwww???

So Doctor pon scan la....

TAK NAMPAK APA pon uollllsss

Hahahaha...Tapi dia kata dinding uterus x tebal. Takde tanda2 nak turun period pon. Tapi dia dok pusing2 nampak ruang kosong tapi terlalu kecil dan dia tak dpt pasti apa dia.

So, sama mcm advise Dr Hanita, dia suruh akak dtg check lagi 2 minggu.

Advise dia pon sama jugak mcm Dr Hanita iaitu waktu sekarang ni jangan buat atau makan benda2 yang boleh menyebabkan keguguran mcm tuu...Sebab dia kata tengah expecting. Nanti kalau dah confirm tak pregnant baru boleh buat balik... Gituuuuu

Doctor pon tanya soalan yang sama jugak. Anak 1st umur dah berapa. Nak ke tak pregnant?

Macam ada skrip pulak diorang nih.

Akak tak kisah pon uollsss... Ada pon akak ok. Takde pon akak ok. Akak memang tak pernah merancang pon. Rancang kira2 hari period pon nan hado. Sebab tau akak memang susah nak lekat. Kalau yg ni jadi Alhamdulillah...

Lagipon Pahat dah 2 tahun lebih. Dah ok la...

Ada ke takde? Kena la tunggu lagi 2 minggu ye uolllssss....

4 comments:

sha said...

ok2 kalo ader bole welkem to d club yeh. hehe

monstorious wife said...

will do!

ummu aufa said...

a'ah kan kak. ada sesetengah orang buat test still x nampak. kite tunggu! Kalau ada nt sebaya la anak 2nd.hihi=)

monstorious wife said...

hahaha.. ye la..

iklan