Monday, December 3, 2012

3 items 3 different branch buat the same store

Sunday is family day.

Hari keluar cari pasal.

Padahal tiap2 weekend pon pegi tampat yang sama iaitu Alamanda Putrajaya.

Untuk pengetahuan. Sabtu malam tu Pahat tido pukul 2pagi sebab dia ikot join emak tengok Instanbul Aku Datang.

Mohd Rafi x minat. So dia membuta.

Ahad Mohd Rafi dah gaji. Lepas pegi carrefour dan makan kat Pizza Hut yang tidak tenteram.
Sebab ada budak menggeletis dan mengamok sbb tak cukup tido.

Nak makan dgn aman pon x boleh tau..

Pastu pegi al-ikhsan sebab Mohd Rafi nak cari jacket nak pakai untuk konvoi motor pegi penang tahun baru nanti.
Akak nk ikot pegi konvoi dia tak bagi. Kejii sgt lah.

Lepas tu uollsss si Pahat sibuk nak bola yeee...

Akak bg yg murah2 sahajork dia x nak. Nak bola color ijau kuning striking rm75.

Koser haku nak belikan bola mahal2 bukan dia main sgt pon. Membazer je.

Jadi apak pujuk dia kasik bola yang kecik sikit RM30. Nasib baik dia nak.

Pastu sampai kesudah tak nak lepas bola tu. Kemana2 bawak.

Muka gedik dapat bola oren.

Pastu sempena birthday akak yg bakal tiba...Matilaaa...
Apak belanja emak kasut sukan sebab emak asyik berzikir nak kasut sukan.
Tapi kat store alamanda xde yang best dan xde saiz.

Jacket Mohd Rafi nak pon nan hado yg dia suka.

So, ke mana? Pegi la Al ikhsan factory outlet Bangi sebelah Yummie tu.

Ada sales. So akak dapat la kasut nike(ntah ori ke x al ikhsan jual ni?) harga rm109 sahajork.

Moga lepas ni akak rajin berjogging lalu menjadi kurus...#larrikkkk

Jacket Mohd Rafi masih belom dijumpai.
Laki akak cerewet nak mampos cari barang dia. Kalau akak nampak chantek sudah.. Ini pilih materian kain lah. Lengan tak sedap lah. Kain berat lah. motipppp??
Kalau beli jeans pon aku malas nak ikot.

Next, pegi al Ikhsan lagik...matilaaaa...al ikhsan bangi jugak tapi dekat sebelah Ariani tu. Akak malas nak ikot. Akak tggu dalam kereta dgn Pahat.

Lama jugak. Nasib baik dia beli jugak jacket nih.


RM79 sahajok. Nasib baik murah. Kalau tak dia nak beli jacket superdry yang diorang ni dok beli online rm280. Membazer jah beli mahal2.

Secara tidak langsung akak pon dapatlah hadiah birthday awal. Yela laki akak mampu belikan banyak tu je uollss...Laki akak kerja biasa2 sahajork. Tapi akak dah bersyukur dah dari tak bagi langsung kannnnn??



On the other note.

Period akak dah lewat 10 hari uollsss... Akak check empat belas kali **exagerate. Nan hado pon pregnant. Akak suspect sebab hormon akak dah berubah sebab dah gemok. Ataupon sebab akak amek collagen. Eh, tp last month ok je period kannn???


PAstu akak call Mara hari2 nan hado angkat. Keji sangat... Bosan lah nak tnggu je. Kalau pegi sana tanya nanti dia jawab 'Tunggu queue'.
Aiyoooo...kalau dapat cakap la capat, kalau reject cakap la reject. Senang akak kuarkan duet pegi shopping kat Bangkok sana...***hai kherr!!
ni dari bulan 4 queue jadahnya....

Ayah kawan akak yg pengarah mara bahagian apa ntah akak lupa cuba call pon x angkat ye... Kau mampooooo opis mcm tu??

Kat opis akak nih kalau org yg uruskan tu x dtg at least ada la org lain tolong angkat telepon. Ni harammmm ye nak angkat...

Akak senang citer. Kalau x dapat akak kuarkan duet bawak pegi shopping. Matilaaaa

Pastu akak nak cari kerja lain yang lebih memberansangkan gaji nya dan lebih menjamin masa depan.

Sebab kontrak akak ni setahun jah uollsss... Gaji mati sampai 40 tahun kerja pon nan hado kenaikan. Sudah ditulis dalam kontrak begitu.

Bye...nak serang mara.

3 comments:

mrs zach said...

sila jangan give up uols. tayang muka hari2 di MARA sampai mereka give up. hahahaha.

dan cadangan shopping di Bangkok..adalah sangat heaven. sila persiapkan tenaga utk shopping. jeans & jacket murah ok. hari tu nampak superdry..pastu pegi lagi, iols hilang ingatan kdainya kat mana..sbb ada 2ribu lebih kedai dlm mall tu. matilaa nak ingat semua.

ummu aufa said...

bestnya kak Ilot dapat hadiah besday! hehe.mahal kot kasut tu, kalo hubby nina memang takde nak belikan yg harga seratus ke atas.hihi..bagus r suami akak.

Good Luck taw ttg MARA application akak..moga berjaya!

monstorious wife said...

kan Kherrr?? kalau rejct iols punya application merasa keluarkan duet pegi shopping kat bangkok. blehh??

Nina, ala ni pon 5 taon sekali dia belikan... Tiba2 baik pulak...kui kui kui..

iklan