Thursday, September 13, 2012

Dasar rempit!

Ni tukang sepah rumah.
Mamee tu aku bg sbb dia xde msg xde pengawet

Jajan lain kalau yang tukang bagi tu apak dia di belakang pengetahuan emak.

Lain2 akak bagi cereal mcm cocoa crunch ke honey star ke. Kalau tak pon bagi kacang2 ataupon kismis.

Kadang2 dia suka menyibuk curi chocolate chip yang aku tengah buat cookies tu. Dia korek ye choc chip kat cookies yang belum masak tu.

Gula2 akak x bagi. Banyak coloring.

Pastu akak bagi dia susu anmum. Aritu ingatkan nak tukar susu murah tapi dia reject hokeh. Dia tak mau minum langsung.

Masa dia baby ada try bagi susu murah jugak tapi bukan dia x nak dia jadi cirit birit dan muntah2. So akak breastfeed je lah.

Pandai anak akak memilih susu yang mahal sahajork. Padahal susu anmum tu bukan sedap sangat pon.

Pastu yang akak hangen ye, dia pegi kedai pandai pulak ye mintak kereta dengan motor mainan. Dia pi amek sendiri. Tapi dia main takpe lah. Tido pon pegang kereta. Tu belom meroyan mintak helmet dia yang apak belikan.

Pakai helmet sambil naik lori dia tu

Yang akak hangen lagi satu aritu dia pi naik lori yang besar kotak tissue tu pastu duduk atas tu sambil sorong ke depan ke belakang. Last2 terbalik kebelakang terhentak lantai. Rasainnn orang kata jangan dia buat jugak. Eh eh, lepas tu tak insaf ye...pitammm

Tapi akak cakap dengan laki akak. Takpe la kan dia main moto main kereta semua. Kang dia mintak patung barbie tak ke pitammmmmm??

Ni akak selsema bersama Pahat pulak... Tapi dia x insaf pon. Masih lagi merempit seperti biasa.

Alang2 nak jadi mat rempit sangat biarla jadi mcm Zulfahmi tu. Kalau setakat nak rempit kat tepi2 jalan tu baik toksah.

No comments:

iklan