Saturday, June 30, 2012

Ting tong + Kueh raya

Akak sebenarnya heran juga, Pasal felda dapat duit durian runtuh konon2 nya dan saham felda yang konon2 naik tu kan.

Apa kena mengena dengan aku sampai orang sibuk mencanang berita tu kat aku,
Adekah aku yg dpt duet tu semua??

Hellooooo... itu semua bukan harta aku mahupon ada share nama aku dalam tu. Aku pon koser nak amek tau pasal benda2 tu. Orang lain pulak sibuk lebih2.. Takde maknanyah!!

Akak sedang dalam prosess buat kueh raya. Actually sample kueh tapi limited lah. Tahun ni akak amek order pon limited sebab Pahat sukar dikawal. Akak nak hire assistant buat kueh.

Minggu ni berlumba2 orang order kek+kueh+macaron hari jumaat sampai tak memang tangan. Order2 last minute akak terpaksa lah tolak. Alhamdulillah Rejeki uolllsss..

Cerita pasal kueh raya kannn, ada orang jual murah belas2 pon dapat, ada orang jual mahal. Terpulang lah yek, tapi kita kena sedar diri. Kalau guna butter, chocolate beryls, almond sebijik, chocolate chip import nak jual belas2 jugak memang lah akak tak mampu nak tanggung cost. Yang paling penting buat kuih raya nih memang penat ye, sampai kan hujung bulan lepas siap semua kueh orang akak demam 3 hari okeh tak baik2..

Macam tu lah kaedahnya, kalau ada orang jual murah dari akak, kalau uollss nak komplen2 akak punya mahal, silakan beli yang murah ittewww. Akak punya kueh memang harga begini. Yang paling obvious adelah kueh tat gulung aku tu ha orang kata. Hellloooo lain kali kau kupas nenas sendiri pastu ko masak jem tu sendiri, agak2 sehari siap tak?? **matilah kan jem beli tak sedap..

Sapa yang mau order secara pukal insyaAllah akan diberi diskaun. Delivery hanya dekat pick up point sahaja.

Order tunggu minggu depan yeh. Sapa nak murah akak guna magarine pelangi yang sekilo rm4.50 tuh, pastu guna coklat murah yang sekilo rm4 tu...kannnnnn??

Eh, byeeeee!!

4 comments:

ainmamasyahmi said...

nak order choc chip tu..
en ijan suke makan,
tp kene arrange pick up point la kan..
sbb sy da dok perak..
raya pn giliran perak taun ni..
pos bleh x kak?

ummu aufa said...

betul2..kan kan.
ramai org asyik mintak harga murah2 je sedangkan kite wat tak tido malam dengan anak segala..huhu..^^

semoga akak terus dimurahkan rezeki! nak order tart gulung besh lagik.

monstorious wife said...

ain : en ijan still kat KL kann? pass kat husband uolls je..

Ainina : kannn?? kalau guna bahan murah takpe lah, kita pon feeling2 nak jaga kualiti dan rasa kaedahnya..

sha said...

ilot, cepat kuarkan list harga utk pukal sbb aku nak beli utk mak ngan mak mertua skali

iklan