Monday, May 21, 2012

Manusia hanya merancang kaedahnya..

Uollss.. akak nak jelaskan awal2 yang PHD tu hanyalah PLAN. Belum tentu jadi belum tentu tidak.

Motippp adekah akak ada cakap akak dah confirm nak buat PHD?? Ado? ado? nan hado kannn??

Bukan apa uollss ada orang suka main assume apa kita tulis, padahal dia tak baca habes topic yang akak tulis tu, just baca line bawah tu tiba2 kata akak nih mcm dah confirm sangat nak buat PHD. Padahal nan hado!

Mula2 akak malas macam nak war2kan. Tapi akak fikir, mungkin ramai orang kat luar sana yang juga mahu buat PHD tapi tak tahu macam mana nak apply or mcm mana nak dapatkan sponsorship. Jadi akak bercerita disini.

One thing yang akak nak nasehatkan, buat research apa yang uolls suka bukan orang lain suka, seperti ketua jabatan PAKSA ke.. sbb akak dah tau keadaannya cemana, sebab uolls kena mengadap benda yang sama 3 tahun.

Juga akak nak bgtau selagi sponsorship belum diluluskan, bermaksud PHD juga hanya tinggal angan2. Faham?? So jangan lah cakap yang akak nih budget mcm over dah confirm dapat buat PHD. sebenarnya tidak okeh.

Apa pon doakan yang terbak saja lah. Kalau ada rezeki ada lah, kalau tidak ada mungkin kecewa sekejap tapi insyaAllah redha. Allah tahu yang terbaik.

Bye.

No comments:

iklan