Friday, April 27, 2012

Teguran ANEH

Mula2, alhamdulillahh bulan ni Gaji dah. Tapi dah habes bolehhhh????
Dah selamat aku laburkan ke IELTS.

Last week pegi breakfast ada org tegur.
'Eh, muka bersih la sekarang. Pakai product apa?'
Akak confuse sebentar lalu berfikir. Pencuci muka+mosturiser+toner semua tu aku pakai benda yg sama dari dulu. NANO WHITE. Yang lainnya adelah akak guna bermacam2 jenis BB cream, BB balm lah, BB cream + BB powder. Gituuuuu kannn? Make up+ foundation ke two way cake ke akak tak pakai sebab lagi banyak besarkan pores dan jahanamkan kulit.

So, uollss gunalah BB cream yeah. Beli yg chap ayam murah2 sajork.

Hari ni kat opis petang tadi bawak Pahat. Masuk Lift ada sorang perempuan arab tegur Pahat. Pastu dia tanya akak.
'Your baby?'

'Yes..'

' You have a baby at such young age..'

Akak terus kembang semangkuk lalu jawab. 'No, I'm already 31'

Org arab tu terus tidak percaya. 'You dont look like 31, you look really young'

Gituuuuu... Akak keluar lift terus say 'Thank you' sebab dia dah puji2 akak kaedahnya kannnnn??

Clust akak terus pose2 syok sendiri.

Actually, akak nak tulis pasal HOW to apply PHD in Aussie berdasarkan pengalaman kawan akak tapi tak jadi sebab ado org puji akak gituuu..

Alhamdulillahhhhh..!

No comments:

iklan