Thursday, April 26, 2012

Merempit...

Eh, laki akak marah hokeh kalau panggil dia mat rempit. Sebab dia kata mat rempit tu telah disalah ertikan oleh semua orang.
So, panggil dia mat motor. Macam tuhhh..

Manakala bawak motor macam ngeri je aku tengok.

Eh, semalam akak balik keje naik motor. Sebab semalam Mohd Rafi bawak keter pegi keje. Time balik tetiba bawak motor pulak. Nasib baik aku pakai baju kurung. Kalau pakai kebaya?? Merasaaa tahan teksi jah balik rumah.

Susah jugak okeh naik motor. Naek keter takde la rasa angin menderu2, badan tahan angin. Bontot sakit. Tu belum aksi2 ngeri Mohd Rafi buat lagik.

Balik rumah masing2 kunci tak bawak. Tinggal kat keter. Merasa amek Pahat kat rumah BS, merempit pegi bengkel pulak. Dah la si Pahat tu tak reti duduk diam.

Adoiii... penat nyah naik moto. Tapi yg bagusnya, cepat sampai.

Pahat tu pon dah suka merempit naik lori dia tuh. Perkara pertama dia buat bila sampai rumah hari2 adelah carik lori dia dulu. Merempit la dia sampai ke dapur. Kadang2 dia angkat naik atas tilam. Buat wheelie lah atas tuh.

Langgar kepala emak tengah tido. Kalau kaki kau tengah terjulur dia nak lalu, dia pedulik hapa kaki kau ke tak dia main langgar jah. Pengsan!



Ha tu nampak Mat Rempit cilik?? Background yg mcm jahanam tu sila abaikan.

Helmet tu beli kat indon tahun lepas apak dia belikan. Baru je Pahat muat sikit pakai. Tak mahal pon dalam rm30-rm40 kot. Akak tak sure harga dia. Ada gbr batman, powerpuff girl, upin ipin, lagi apa ntah. Ada sesapa nak order? Mohd Rafi nak pi indon bulan 6 nih.

Kasut tu apak dia dapat duit lebih repair motor orang jadi belikan Pahat kasut yg mahal sikit. Mahal la bagi aku sebab aku selalu belikan kasut chap ayam sajorkkk yg bawah Rm30. Ni apak dia belikan adidas.

Yelahh uollsss akak bukan mcm penjual korset yg HANYA mampu belikan anak2 nya burbery dan ralph lauren uollllllssss...***Taksiiiiii!!!!!

Tu pon akak dah bising kat Mohd Rafi.

'Lebih baik belikan i bag. Ni ha bag dah koyak2'

gituuuu...padahal ada bag lain tp malas nak tukar.

Dia kata tunggu lah dia dapat duit tepi lain. Macam tuhhhhhh!!

Yelah...akak kan mesken bulan nih. Haruslah meminta simpati suami.

Kejammmm!! tak gaji lagik!. Dua2 keje pon tak gaji lagi uolllsss... Pengsan akak tunggu bulan depan.

Eh, Air Asia dah takde pegi London ka?? Cik Sha, dah tak eh??

5 comments:

mrs zach said...

duit tepi jalan sangat taww..ahaks. ye laa..balik bengkel, ada org motor rosak tepi jalan, terus mat rafi tolong, jadilaa duit tepi jalan

monstorious wife said...

istilah dia duit tepi, dia kata. Duit repair moto org selain gaji macam tuh. Kaedahnya kan kadang2 org dtg betulkan moto kat rumah gituuuu

Anonymous said...

phone berkamera barukah?e

zFiELa FewRinA said...

uols.. esok i g jakarta...

penat la berjalan..

nak rehat pun xde masa

p/s: kalo singgah rumah.. nanti bg harddisk skali erk.. lupe nak amek..

monstorious wife said...

aiyooooo...clust uollss dah sama macam Fizi. Nanti iols hantar.

iklan