Sunday, March 18, 2012

Experiment2 yang berjaya dan gagal.

Sebagai seorang bakers, dan penjual kek, akak nak bgtau, bukan semua resepi2 internet menjadi sedap ye uollss..

Kadang2 resepi tu kata sedap gila, the best, the most delicious ka, tapi kalau tak kena dengan tekak uollss maka tak sedap la jawapannya.

Selalunya akak ber'experiment' dengan recipe. Biasanya ada la tukang2 lab rat akak.. **matilaa.. Kasik orang makan dulu. Kalau depa kata sedap baru proceed jual.

Kalau resepi kek orang mintak memang akak bagi sebab akak tak cipta resepi tu sendiri. Paling2 pon akak ubah sikit demi kesedapan. Seperti resepi red velvet dan juga rainbow cake.

Resepi cookies, memang harap maklum adalah rahsia, sebab macam nak mati berapa kali experiment baru jadi sedap. Dan juga harap maklum resepi cookies adelah resepi aku sendiri tidak ditiru dimana2. Mula2 mcm nih aku buat kali berapa ntah hapa aku letak dalam tu, tiba2 menjadi sedap termasuk cd owner makan.

Tiba2 akak lupa apa akak masukkan, dan juga sukatan. So, merasa la kau beberapa kali buat baru jumpa apa yang aku letak dan sukatan.

Dan mintak maaf ye sapa yang mintak resepi cookies adelah akak sorang je yang tau. Eh, CD Owner ko tau ke? Tapi sukatan exactly adelah akak sorang je yg tau.

Resepi kek akak boleh bagi. Cookies memang mintak maap uolllss. Lantaklah korang nak cakap akak kedekut ka apa ka.. kau hengat senang nak buat experiment banyak2 kali untuk dapatkan resepi yang betul??

nak update price dan product ilots kitchen:

Muffin (apa jua jenis) : RM0.80 sebiji > untuk order lebih 20 biji sahaja.
Donut : RM1/ 3 biji
Karipap : RM0.40 sebiji - Tanya cik Ien sedap ke tak.

Lain2, akan di update kemudian.

5 comments:

Anonymous said...

Tak tau dan tak nak tau. Aku tak heran pun recipi2 ni. Aku pun dah tak masuk dapur. Busy gila. so everything simple. Thermal pot je. Boil 10 min, esok pagi makan. Boil 10 min tghari makan. Memang dah tak kisah dah masuk apa dlm tekak ni tapi yg penting healthy and not that strong taste. Maklumlah lidah aku sensitif sebab tu tak tahan pedas. So just let it be like that as mild as possible. Nak makan fast food pulak semuanya tahap moksya masinnya dan pricey especially bila tambah 7% lagi. Dan rahsia la macam mana pun lidah aku boleh detect apa ko bubuh dalam biskut ko tu. Hahahaha. Ko punya book of shadow (the recipi book) ada kat aku lagi kan. Nanti aku pulangkan. Aku takde masa la menelaah. Lagipun kat hotel mana ada dapur nak masak.

Anonymous said...

Kejilah.... duduk raffles hotel ckp duduk hostel.

monstorious wife said...

aiyooooo:

anym 1- thermal pot kannn?? baik kau beli salad jah dengan dressing. 7% for what?

Anym 2- bukan hotel tapi hostel ala2 hotel. camtuh.

Anonymous said...

gst la... eh tersilap lak 6% bukan 7% tetiba tambah satu percent. confuse ngan sini.

Anonymous said...

gst la... eh tersilap lak 6% bukan 7% tetiba tambah satu percent. confuse ngan sini.

iklan