Sunday, February 12, 2012

tak boleh tido uollsss..

Kaedahnya akak baru jah siapkan rainbow kek customer. Lepas ittew, time nak deco lupa icing sugar habes pulak.

Takde keje haku pukul 12 malam nih nak pegi kedai carik icing sugar. Itu pon kalau ada dan kedai bukak lagi.

Tunggu esok pagi la yek..

Eh tadi tengah hari akak gigih bawak Pahat makan kenduri kat akikah anak Sid. Kena la makan cepat2 uollls... Sedaplah. Tak bau kambing pon. Kueh pon sedap. **matila tak sedar diri tak masak tengah hari.

Pastu balik akak terjelepuk kat tilam kedemaman. Dah 2 3 hari pon badan akak saket2.

Akak lapar lah uolls.. Arini akak masak lauk tak sedap. **matila dah mesken makan nak sedap jah.

Akak ingat esok nak masak nasik tomato lah. Eh, tapi tadi akak terfeeling2 masak nasik banyak lah pulak.. Merasa lah makan nasik goreng jah.

Mohd Rafi pon dah tau komplen balik2 nasik goreng jah.

Akak bukan apa uolls, nak menyelamatkan nasik tuh, jadi merasa hari2 sarapan nasik goreng.

Ada orang tanya akak tau, best tak duduk rumah? gila tak best?? Mestilah best. Duduk rumah layan Pahat. Yang tak bestnya money...money...money jah. Oih, aku nak amek gambar passport nak isi borang keje pon kena tunggu ahad Mohd Rafi cuti.

Abes tu nak bawak Pahat amek gambar sekali? ntah kemana2 dia merayau. Kang hilang anak akak meraung bapak dia.

Eh, akak baru baca gossip Najwa Latip beli keter cash. Walaupon lagu dia nan ado chorus dan monotone **tetiba terkutuk. Tapi dia mampu okeh beli keter cash.

Macam ni akak nak jadi penyanyi jugak lah. Boleh cepat kaya. Boring lah jadi mesken...**Larikk.

2 comments:

Anonymous said...

tak kretif la ko ni... dari nasik semalam ko boleh buat macam2 selain dari nasi goreng. ko boleh buat nasi lemak, senang je ko bancuh santan ngan sikit garam; santan cair ye ketuk halia pastu on periuk nasi tu. pastu ko boleh buat bubur. bubur sup ke. tumis bawang, empat sekawan, ayam ke udang ke carot ke kentang ke pastu masuk nasi. perasakan garam ngan pepper. takdela laki ko nak bising makan nasi goreng hari-hari. unless la ko malas kan nak buat lauk-lauk nasi lemak tu. tapi bubur senang je.

mak aufa said...

wah. najwa latip beli kete cash?waa.baru je pas spm ke nak spm ntah.mude lg kot

iklan