Saturday, February 11, 2012

Saket

Hoih, mengapakah sejak berumur 30 series... nih badan selalu saket2?

Kepala pon selalu saket2. Makan paracetamol tak jalan aku telan ponstan.

Adekah sebab dah jarang exercise. Bukan jarang ye... TAK PERNAH.

Merasa la kau kannnn??

EH,pastu akak pegi check up Pahat kannn, Nurse tu buat appointment dengan Doctor tau next week. Sebab, dah 1 tahun 4 bulan sepatah haram perkataan pon Pahat tak reti cakap.

Arahan dia paham. Kalau suruh bye bye ke, kiss ke, amek henpon emak yang malas nak bangun ke..**matilah.. suruh baca doa ke..

Tapi nurse tu kata masalahnya dia sepatutnya dah bercakap 1 2 patah perkataan.

Jadi next week kenala akak jumpa Doctor.

Akaknan ado lah risau mana tapi dah nurse tu suruh, akak pon pegi jahhh.

Hoih...bye, saket badan.

8 comments:

ain_nia said...

syahmi pn xde nak ckp sgt..
balik2 mama, mamam..mak..
lain2 cm xde..
pastu bile kite ckp a, die ckp b...kite ckp c, die ckp b jugak..
tataula..
risau gak..
tp tawakal je..
nnt cucuk 18 bulan tny dr la..
arahan sume faham..

mak aufa said...

xpe kak. sesetengah baby dia 'pendam' dulu suara.kang nt sampai masanya haaa sudahh suara die je mengisi umah.hehe=D, akak sakit2 ke, biasa la kan dah lepas bersalin urat2 saraf segala ada efek,kena makan pil tambahan,lg elok yg herba2 camtu. nina pon x makan dulu, pastu mak pesan suh makan sbb bile dh beranak badan dh berubah siket..hehe..

monstorious wife said...

nina makan pil hpa tu kan?? akak pon nak try lah.

Mrs Nageb said...

Pahat tak ckp pape lgsung ke, ckp ' tu' ke.. Atau pape sume tade ke..alamak mareesa pun tak bape nak ckp sgt..sikit2 je baru tahu...huhuhu

monstorious wife said...

khalilah : dia cakap bahasa baby ado.. cakap bahasa yang kita paham nan ado. Penat ajar cakap ayah ibu, nan ado dia cakap.

Anonymous said...

sebb ko ajar ckp ibu..kalau ko ajar cakap mama, setahun dah boleh ckp kot. dan juga abah or baba it is better dan ayah. theoretically our tongue lebih senang sebut mama than ibu.

~CanaryGalapagos~ said...

salam.anak lelaki saya dulu pun lmbt ckp. 1 thn 4 buln tak tau apa pun. sekarang dia dah 4 thn. daj bijak bercakap wpun pelat sedikit.pengalaman saya ank lelaki memang lmbt skit dari pwmpuan..no worries la kak. tp pergi jer lah appmnt tu.

monstorious wife said...

canary : memang nak pegi pon. Just tengok kan Doctor monitor cemana.

iklan