Friday, February 3, 2012

Penat tapi berbaloi..

Hi uollss..

Alhamdulillah semalam akak dapat order buat catering untuk 40 orang.
ALhamdulillah jugak ramai puji makanan sedap. ** ni bukan akak cakap tau...diorang cakap.
Alhamdulillah jugak berjaya buat semua sorang2 sajork termasuk mengangkut makanan ke atas, dan setting meja. Ala...lagi pon akak angkut guna troli uollss... Relax je akak angkut naik tingkat 4.

Alhamdulillah jugak kereta kenari akak tuh boleh dilipat2 menjadi VAN...gittteeww... keter kau ado?? Nasib baik semua boleh sumbat dalam tuh.

Gambar nan hado uolllss sebab henpon akak kan kena curik. Henpon yang ada nih yang skrin ijau tuh. Dah tu orang call memanjang off sendiri. Mati tak?

AKak sempat amek gambar 1 lauk jah guna HP Mat rapi, tu pon lepas tu teroff sendiri jugak. Matila laki bini mesken nak beli henpon baru.

Tapi uollsss, masak akak nan ado masalah, tapi BASUH PINGGAN ittewww memang bercinta sungguh okeh. Lepas ni nak hire bibik tolong basuh pinggan sajork.

Walaupon upah nan ado lah mcm gaji RATU MLM itteww 6 angka katanya...**matilah perli sapa tak tau. Tapi akak puas hati dan akak happy gitteww walaupon penat. Kau adoo buat catering sorang2??

Eleh emak Fiza boleh, akak pon boleh!! **tetiba emak Fiza jadi idola.

Akak nak ucapkan Terima Kasih kat Awin sebab order dengan akak.
Terima kasih kat Mohd Rafi yang balik keje pukul 12 malam ***pengsan tepi pintu. Terus ikut akak pegi pasar, pastu volunteer basuh ayam dan ikan keli bagai.

Hoi..nak cakap basuh ikan keli bersihkan segala kau hengat senang?
7 kilo ikan tuh mula2 kena tuang garam supaya ikan tu mampus. Ikan keli tu kan kadang2 liat nak mati. Ni kena tunggu 30- sejam baru dia mati. Pastu bersikan ikan guna serbuk kunyit utk hilangkan lendir2 kat badan dia tuh. Pastu bersihkan ikan buang isi perut dia tuh. Pastu akak suruh Mohd Rafi kelar 2 ikan tuh supaya goreng lebih garing gituuu.. Pastu kena rendam dengan air asam untuk hilangkan hanyir, pastu basuh dan boleh di goreng.

Ha akak nak cakap, makanan akak memang takde problem,. Tapi minuman akak ya ampunnn hazab uolls.. Sebab Tong Air akak tuh mcm bocor okeh air asik keluar meleleh. Dah tu akak terpaksa pinjam jug kawan akak transfer air dalam tuh.

Aiyooo...Pahat dah bangun pulak. Bye!

9 comments:

MarlissaMusa said...

steady la kak! cuma best kalau boleh tgk gambooo! takpe, mula dari bawah..semua org berjaya pon macam tu..cuma semua org berjaya takde la kutuk nauzubillah kat gaji org lain..eh??? hahaa! bye!

Anonymous said...

jangan lupa report kewangan utk hantar kepada yg berkenaan since dah register. kalau tak kena saman.

ain_nia said...

gud luck akak..

Anonymous said...

ko kan ada ramai rakan2 kaya...gi mintak sponsor tong air.......

monstorious wife said...

mar : kannn?? matilah terperli lagik.
Anym : aiyooo...untung 500 sajork sebulan perlukah feeling2 report kewangan?

Ain : thanks!

Cd owner@anym : kau la sponsor mak, tong air chap tupperware please. Nak dua okeh!

awin said...

ilot....

gigihnya ko siang sorang2 ikan keli tu utk 40 org.. sayang aku x dpt makan.. huhu...

cepat2la register, boleh order guna PO plak... meting2 jabatan ke peng ke... hehe...

lain kali aku order lagi...

monstorious wife said...

Awin : Bukan aku yg siang tapi laki aku. Dia gigih nak tolong.

Anonymous said...

chap tupperware? bpa free ke? ni utk air sejuk je kan. jgn nak ngengada isi air panas...gi gi beli. pastu claim.

monstorious wife said...

Eh, alang2 ko nak sponsor bekas air sejuk, apa kata ko sponsor bekar air panas jugak? Pastu apa kata sponsor set buffet jugak?? **matila duet takde harapkan sponsor. Nanti aku bagi emas Pahat 2 ketul sebagai cagaran.

iklan