Wednesday, February 1, 2012

syarikat telekomunikasi berPUAKA

Hi uolllss, akak dah balik kl.

Semalam akak pegi amek cheque insuran terlebih bayar, alhamdulillah, time2 mesken dapat jugak duet.
Pastu pegi cimb nak masukkan syiling dalam account mesin pulak rosak.

Eh, lupa nak cakap, akak angkut sekali Pahat ye..

Pastu pegi Maxis, sebab henfon akak kena curik so akak nak buat simkad baru guna no lama.

Aiyooo...tobat akak nak bawak Pahat pegi buat urusan sorang2... dia sibuk nak berjalan, bila akak dukung nak turun sambil meraung2... pastu dia suka sentuh2 orang lain tau.. Orang2 disituuu dah jeling2 akak. Keji.

Pastu bila nak buat kad baru tu orang maxis tu suh akak bayar yang broadband punya outstanding.

Eh, akak cakap broadband akak masuk dalam bil telepon.

Pastu dia kata ada akaun broadband outstanding.

Vavi tak? rupanya kes yang dulu maxis alamanda salah masukkan akaun. VAVI tau..

Akak tak halalkan duet akak bayar itteww sebanyak RM144
sebab akak tengah mesken uolllsss..!

Dah la budak yang attain akak tu kerek nak mampus senyum pon tidak. Lagi la menhangatkan lagi perasaan kuuu inih!.

Eh, aritu akak citer ada orang offer jadi RA kan? akak dah bagi email setuju last 2 week. Tup tup...senyap jah sampai sekarang... Sendiri mau ingat kannn?? Mesti Bos dia tak approve.
Verangan konon nak beli laptop. Kannn?? Takpelah nan ado rezeki uolllsss..

Sebut pasal rezeki, akak apply lah bantuan 1 malaysia tuh sebab akak kan layak gituuu... Dah lulus gituuu.. Alhamdulillah... uollss jangan nak cerca2 akak ye apply benda tuh, sah-sah akak mesken dan layak.

Orang2 bergaji banyak tak payah nak cerca orang lain sanggup beratur kerana duit 500 itteww ye, bagi orang yang mesken 500 tu banyak benda boleh buat.
Keji sangat kutuk2 orang gigih menapply bantuan itteww!

Bye, akak nak masak sarapan nasik goreng!

5 comments:

mak aufa said...

betul2.benci maxis broadband. dahla customer service low sangat2..mahal mcm *%#$..hihi.dulu guna maxis broadband, pastu stop sbb mahal,kejap2 kna topup.cit. then pakai p1..die punya org kat kaunter pemalas,dulu nina tertinggal memorikad dlm broadband tu,g terminate pagi,balik2 umah baru teringat ada memorikad dlm tu,petang terus g balik, org kat kaunter tu ckp broadband tu dh dilupuskan.*tipu kot* padahal die malas nk cari eii..

monstorious wife said...

tau takpe.. customer service diorang mcm hanj sikit. Nasib baik la akak bawak pahat dia dah cranky2 masa tu terpaksa layankan jugak. Kejiiii kann?? Dah la mahal..
Kitorg lepas ni nak switch ke Digi pulak. Tengok cemana.

hOtMaMa said...

motif?? ada yg cerca ke uols dpt bantuan 500 hengget tu?? klu mak layak mak pun gegeh nak beratur gak okeh.. sib baik weols layak dpt bantuan sekolah anak yg 100 hengget tu tp sampai skrg tak dapat2 lg uols.. mak tetap hadap occay maklum la.. gaji mak kan 'taraf2 nauzubillah' ayat ratu MLM tuh...

MarlissaMusa said...

uolssss...maxis mmg senget...hari ni penuh time line kat twitter pasal maxisucks!

arnie said...

salah satu sbb kite guna digi.. sbb maxi suke suki buat caj haram! akak.. kalau kite mampu.. kite pun gigih apply.. tp disebabkan en.suami, kite nan adooo layak... huhuhu..

iklan