Monday, January 16, 2012

Suami saya suka membebel..

Aiyoooo...bangun2 pagi weekend Mohd Rafi membebel kat akak rumah tidak berkemas. Atas meja penuh..

Hellooo tau tak kenapa semua barang aku letak atas meja??

Sebab kalau aku letak bawah nescaya anak dia capai2 pastu bawak pegi depan..

Gituuuuu alasan orang malas mengemas.. Akak malas lah mengemas konsepnya pastu Pahat tukang sepah balik. Akak koser nak buat keje 40 kali dalam sehari.

Eh, tapi akak suka memasak. Kemas memang akak malas.

Pastu Mohd Rafi kata, 'U kan dah tak keje..bla..bla..bla... kemas la rumah...bla..bla.. Pahat...bla..bla..blaa'

Tu diah... ingat orang tak keje tak busy kah???

Lepas membebel dalam keter dia ajak akak pegi Jusco.

Pastu dia cakap 'U cari la purse murah2 untuk u, I belikan'

Gituuuuu... masalahnya purse murah akak tak berkenan uolllsss... ***matilah tak sedar diri dah mesken. Lepas pilih2 dan belek2. Akak tak beli ponnnnn.

Akak cakap dengan Mohd Rafi. 'Nanti beli kat JPO lah, I ada tengok purse Charles n Keith murah'

Camtuh kann??

Pastu kan uollsss... akak pegi Jusco pakai selipar jah. Pastu dia PAKSA akak beli selipar baru. Dia kata dia malu akak pakai selipar besar.

Keji nak mampus kannnnn???

SO, akak beli selipar kat BATA. Dia lah bayar, sapa suh aku tukar selipar kannn??

Padahal duet aku ada je.. cukup la kalau takat nak hidup 2 bulan tanpa gaji.

Akak nak bgtau, birthday Mohd Rafi akak nan ado buat kek bagai sebab dia bukan makan!!

Dah 3 birthday dia aku buat kek harammmm dia nak makan.

Pastu kan uolllsss jalan2 kat Shah Alam akak mintak dia belikan kabinet dapur yang bertutup ada pintu. Ala...yang murah2 RM100 tu jah... **banyak permintaan kau yang miskin ni kannnn?? tak sedar diri kannnnn???

Pastu dia cakap kan'
'I boleh nak beli kan kabinet dapur tapi u kena kemas..bla..bla..bla.....'

Terus terbantut niat akak okeh.

Last2..akak cakap. 'Elehhhhh....setakat RM200 i ada laaaaa'

Gituuuuuu, dah miskin lagi berlagak kannnnn?????

Akak nak mandi dulu uollss... Akak nak pegi carefour carik hadiah Mohd Rafi. Walaupon dia keji dengan akak kaedahnya.

5 comments:

hOtMaMa said...

hahaha.. senasib le kita uols.. ahkak masak rajin.. mengemas.. ya hampunnn.. mujur laki mak rajin tolong kemas..so tiada bebelan disitew.. janji perut dia kenyang.. matiklaaa rasuah laki dng makanan.. kikiki

monstorious wife said...

aiyooo...iols rasuah dengan makanan pon nan hado jua jalan.. Keji disitu.

arnie said...

kalau kite pandai masak mcm akak.. suami kite yg gmok itu akan menjadi semakin gmokkssss... hahaha.. kite senasib.. miskin tp masih nk itu ini.. hehehhee.. kamis ni ade interview lg... huhuu..

monstorious wife said...

interview apa arni? Takpe asalkan laki uolls kaya,
akak nih dua2 mesken, how?

arnie said...

akak dah komen.. haa.. lecturer.. kat swasta.. kat ipta masih dibekukan.. laki kite x kayo.. die dah berpeluh suh carik keje..

x penah pun die offer mcm suami akak.. nak belikan purse gitew.. walaupun ayat ujung ade murah.. jauh lg baik dr en.suami kite yg kedekuttt itew..

iklan