Wednesday, January 18, 2012

Tak carik keje dapat keje, pastu nak demand kannn??

Salam uolllss..

Semalam akak dapat offer keje. Jadik RA. Research Asistant. Lecturer yang akak dah 3 sem akak amek tutorial math dengan dia tu offer akak.

Bukan under dia tapi under consultant la camtuh.

Pastu kann skop kerja tu macam menarik.

Tapi akak tanya2 orang RA biasa gaji seribu lebih jaa..

Tapi yang tu kalau under lecturer.

Tapi kannn lecturer ni kata akak boleh demand gaji gituu.. Dia kata try demang 4k.

Clust takkk?? Akak tak rasa dapat pon kalau akak demand 4k sebab RA kan bayar guna duet research..

Akak bukan apa uollss, kalau seribu lebih ja gaji tak berbaloi akak nak bayar duit pengasuh Pahat, duit minyak. Makan lagikk.

At least duduk rumah akak tak payah bayar pengasuh, duit minyak+makan pon tak banyak, setakat duduk kat rumah ja, hari2 la masak uollss..

Akak tengok lah, kerja tu mcm seronok juga cuma kalau dia bagi la gaji yang akak demand tu insyaAllah akak amek.

Doakan akak kaya yek! **matila kan cita2 nak kaya. Belom apa2 lagi dah berangan nak beli laptop baru, howww??

CD owner, kau rasa patut tak aku amek, nanti mak emaik kat kau skop kerja tuh.

4 comments:

Mrs Nageb said...

amin kak :)

monstorious wife said...

thanks uolllss..

Anonymous said...

pilihan di tangan ko. first are you that desperate to look for a job with a salary that you think can make you sacrifice others? like your beloved pahat? 2nd for RA job role, is it that busy or just typical RA (you know what I mean by typical). 3rd ask your husband and discuss with him. 2.5th ko minat ke? karang ada yang halfway je. pahat tu pun aku tgk membesar kurang kasih sayang. aku pun dah tanya die kenapa die suka rebel. die ckp saje curik perhatian ko sebab dulu korang berdua abaikan die. for me better ko tambah lagi sorang. ko tu dah nak masuk 40 an. by the way jangan ajak aku gi makan nasi arab dah balik malaysia ni...hari hari makan dah tak boleh blahhhhhh...nasi dengan ayam takde kuah takde sayur....

monstorious wife said...

ahahaha... rasainnnn nak sangat makan nasik arab sampai muntah.
Anyway, sebab tu lah kalau gaji tak berbaloi memang tak berbaloi aku nak keje balik tinggalkan Pahat kesayangan, kalau gaji masyuk boleh dipertimbangkan.
So far, laki mak masih mampu walaupon takdelah mewah gituuu..

iklan