Thursday, January 5, 2012

BACKKKKKK!!!!

Homaigod!

Akak hadirkan diri setelah seminggu lebih di johor.

Walaupon akak sudah tidak berkerja. Tapi akak rasa ada hikmahnya aku tak keje. Boleh la aku temankan mak aku hantar ke sana sini uruskan masalah dia. Bukan, masalah keluarga kami. Yela kann kalau aku keje takkan nak amek cuti seminggu lebih dibulan Januari pulak kannnn??

Takpe lah, perancangan Allah tu lagi cantik. Mungkin dia suruh aku tolong mak aku uruskan perkara tu.

Aku tak boleh cerita masalah aku tu kat sini.

Tapi BA aku rasa ko boleh agak apa dia. BA weh, aku msg ko aritu nak jumpa ko before ko balik kampung tapi ko nan hado reply. Aku pon lupa ko busy, aku pon tetiba kena uruskan benda2 tu pulak.

Tapi best lah dapat balik kampung. Aku teringat2 lagi sambal tempoyak emak kau. Apsal ntah.

Yang penting aku sekarang pon mengikuti jejak langkah ko dengan tidak berkerja. Gituuuuu...

Aku pon nak doakan diri sendiri semoga murah rezeki ditahun 2012. Dan juga semoga adik aku insaf.

Kesian aku tengok emak aku. Yang sedara mara aku pulak kesian tengok Pahat, sebab aku angkut ke sana sini setiap HARI aku bawak kehulu hilir.

Kata makcik aku, 'Nanti Pahat ni dah besar dia tau, susahnya mak dia, nenek dia kesana sini..'

Camtuh. Akak balik johor dengan emak akak dan Pahat sebab Mohd Rafi keje.

Eh, akak dah pegi JPO 2 kali. Murah kah??? Tak langsung pon!!! Tidak langsung akak feeling2 mampu nak bershopping disitu. Akak hanya mampu beli coklat DAIM disitu. Kali ke dua akak pegi coklat DAIM pon dah abes. keji!

APa aku merepek ni setannnn??? Sorry uollss akak baru baik demam 2 hari nih.

Cerita di johor sangat panjang berjela2. CD owner nanti aku cerita kat ko. Aku tengah menyusun kekuatan.

5 comments:

Mrs Nageb said...

welcome bACK :)

BA said...

nyah, uols sms iols kah itu hari? aku rasa ada kot. aku pun lupa. nanti sms iols nombor uols semula sbb enfon aku kan rendam dlm mesin basuh. semua nombor kapushhhhh.

apa masalah nyah? kesian mak ko. ni yg buat aku sedih ni. hadoiiii.

ajak mak ko dtg sini tidur rumah aku meh. aku goreng megi je la sbb itu jek aku pandai. haha.

aku tgh menaip ni tetiba aku dengar macam mak aku panggil nama aku.

saiko.


BA

Anonymous said...

dah dah BA ilot, gilo apo korang ni...redhala ngan ketentuan ilahi. mungkin korang perempuan so hati tu masih ampuh. berdoala banyak2 agar Allah menempatkan org yg kita sayang berada di sisiNya. Dan lagi satu petua murah rezeki ialah sentiasa mendoakan kedua ibu bapa kita. InsyaAllah pintu rezeki kita luasss terbentang. ilot aku kene 4 injection so aku tgh dalam keadaan lemah tak mampu nak dengar cerita ko. Give me a month to recover ok.

mak aufa said...

bestnya balik kampung=) rindu rindu nak balik kampung jugak. akak sangat gigih drive kampung sengsorang ek.

feeza_nwa said...

meh sini citer kat aku...
manalah tau dah citer kurang sikit rasa beban tu ha..
biasalah tu beb..semua keluarga ada masalah..cara menangani tu yang penting...kau tabah..aku tau..
aku pun doakan kau murah rezeki and bahagia lagi hendaknya di tahun 2012 ni...huhuhu tiba2 aku rasa sebak plak..oklah, nak gi toilet nangis jap..bai bai..

iklan