Friday, December 9, 2011

Setahun 2 bulan.

Anak Mohd Rafi tido ternganga mcm tuh.

Uollss... sepatutnya Pahat ada check up semalam. Tapi petang tu akak dok carik2 buku check up dia tak jumpa uollsss..

Matila la akak kena maki dengan nurse tau.

So, akak tak pi check up Pahat lagik.

Sekarang Pahat semakin gedik. Terutamanya bila jumpa apak dia. Hobi dia mengekor kau kemana sahaja pergi sambil pegang kaki kau. Dah mcm suster ngesot pon ada aku tengok.

Kalau Apak dia ada bukan main gedik tak boleh berpisah. Pantang apak dia hilang sibuk carik melalak2.. Padahal Apak dia bukannya banyak berjasa kat dia pon. Emak nih yang bangun malam susu kan dia, meneran dia keluar mcm nak mati tauuu...

Akak rasa sebab dia jarang jumpa apak dia, Paling2 jumpa time pagi bangun tido jah. Malam time apak balik dia dah tido. Weekend pon kadang2 Apak keje jugak.

Sekarang ni Pahat cepat belajar kalau ajar bukan2.. hahaha.. contohnya ajar pegang henpon kat telinga, (tapi takde makna aku nak bg henpon aku, kasik la kain ke apa ke..)
Nak tido kena ada bantak busuk untuk digentel.
Aku ajar pekup mulut sekali je terus dia ikut.
Ajar kira one two three four five guna tangan dia tak berapa reti sangat sebab dia tak reti sebut.

So, kesimpulannya kalau ko ajar dia gerak2 kan tangan dia ikut, kalau ajar sebut2 harammmmm!

Nak berbuih akak ajar dia sebut 'IBUUUUUUU' nan ado dia sebut.

2 comments:

Mrs Nageb said...

Mareesa dan pahat leih kurangje kan kak...mareesa bera mulut skit..jerit2 pandai..hihihi..suka berjoget2 sambil tenok gambar sendiri..hihihi..macam macam dah akalnya kan..

monstorious wife said...

Tu la tengah banyak akal nih.

iklan