Tuesday, December 13, 2011

Perempuan gigih.

Semalam cuti kannnn??

Akak balik johor. Merasa. Balik hari uolls..

Akak dan Pahat sajork.

Akak kan memang suka buat keje2 impulse nih.

Pagi pukul 9 call mak akak tanya nak datang kl tak. Dia kata nak. Terus akak cakap. Akak amek sekarang!

Terus siap2kan Pahat mandikan, pack bag. Start keter. Isi minyak. Keluar duit. Zooom! Balik johor.

Alhamdulilah Pahat ok je dalam keter. Dahla aku sorang je kalau dia ngamuk menaya aku.

Dia tido dalam car seat.

Sampai bandar putra kulai, amek emak aku dan anak sedara aku yang cuti sekolah tu nak ikot. Balik Sening. Emak pack baju segala. Pegi rumah mertua kat sungai Mas, amek pucuk ubi.

Order je bukan aku yang petik. Bapak mertua akak tolong petik.

Naik hiway, singgah Tiram rumah Tipot ompong.

Pastu ingatkan gigih nak pegi JPO(Johor Premium Outlet). Tapi aku dah tak larat kang pukul berapa nak sampai rumah???

So terus drive balik KL. Sampai lepas machap Pahat mengamuk. Emak aku pujuk2 dia tak nak tetap melalak2. Gila nak berenti tepi2 jalan tuh?

Jadi akak gigih jugak drive sampai Pagoh, susukan dia. Letak balik kat car seat tak nak meraung2.
Dengan mak aku pon tak nak.

Jadi, terpaksa la akak drive sambil pangku dia. Ye, tolong jangan ikut cara akak inih. Tapi kalau dah anak ko meraung2 kau tahan kah nak dengar??

So, sambung drive balik. Lama2 dia tido kat lengan akak. So belah kiri pangku dia, tangan kanan drive.

Perempuan very the multitasking sangatss kannn?? Lelaki ado?

Pastu stop kat hentian tangkak kot, baringkan dia kat belakang sebelah mak akak.

Dan dia tido sampai rumah.

Dan aku penat nak mati arinih. Takde sapa segigih akak balik johor sehari drive sendiri.

MOHD RAFI mana?????

Lagi mau tanya. DIA KEJEEEE laaaaaa!

4 comments:

azli said...

Perempuan Melayu Terakhgir sangat ko....multitasking dan multithreaded

ain_nia said...

gigihnye akak..sy plg jauh drive berdua ngan syahmi dr kl ke perak je kot..lg jauh cm xde je..tp dulu2 bleh la..sbb die agak behave dlm carseat..kalau skrg..ya ampun..nak dok kat tmpt driver..debor2 bawak kete..

arnie said...

ala kak.. kite tiap kali hantar faheem, kite drive sambil pegang die sblh tgn.. ala2 britney spears gitew..

sbbnye fahmi xnak dok blkg.. xkan kite letak faheem kat blkg, karang tergolek, susah kite.. seat car die pulak, en suami rosakkan, kononye nak baiki, tp bagai tikus membaiki labu.. cewaahh.. bermadah berhelah gitew..

monstorious wife said...

tu la kan uollss... perempuan very the multi tasking.

iklan