Tuesday, May 2, 2017

Paper published.

Hahaha.......

Ampunnn noks, emak malas lah nak ngadap blog skrg. (40 kali dh ckp sila pegi ig- feeling popular).
Hari sabtu sv email bgtau paper yg kitorg hantar to FCAA (fractional order calculus and application) dah accepted to published with minor correction. Ni 2nd paper akak yg di accept to publish. Lagi satu paper published last January now ada 659 reads since then.Tapi ni paper biasa2 je, ranking pun nan hado cuma ni open access to everyone sbb tu sv suh publish kat situ. Dah la kena bayar $1000 nak publish. Tapi akak x bayar tu sv yg uruskan. Halooooo student mana ada duit kan??

Paper tu adalah paper Q1 ranking 9th in mathematic and applied journal.

Bagi setengah org tu biasa je kan. Bg akak this is huuuuugeeee. Sbb sv dh bgtau awal, dia x expected paper ni akak di accept tp at least we get a review.

Alhamdulillah selepas 6 bulan yaaaa hakak submit. Lama gila diorg review weh.
Walaupun sebenarnya tu bukan KPI hakak. And akak tak gain apa2 in term of financially pun published paper Q1. Cuma self satisfaction and pendorong semangat je.

So sv kata dh boleh stop dulu tulis paper. Focus kat thesis pulak.

Akak kena tulis kat sini sbb bukan selalu dpt publish paper kat Q1 rank. Ntah2 lepas ni bila lagi lah kannn.

Byeeeee

No comments:

iklan